Overslaan en naar de inhoud gaan

Milan Merckelbagh laat concurrenten in Most hielen zien

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 21:19

Milan Merckelbagh heeft zondag op het circuit van Most de twee races voor het Internationaal Duits Kampioenschap (IDM) in de Superstock 600 gewonnen.

De motorcoureur uit Heerlen had zich als vijfde gekwalificeerd voor de races in Tsjechië en moest bij de start alleen deelnemers uit de Supersport 600 categorie voor laten gaan.

Verbrande koppeling
De 18-jarige
Merckelbagh had voor de race nog een verbrande koppeling moeten vervangen en kende een mindere start. Toch had hij na de eerste ronde al een halve seconde voorsprong op zijn concurrenten. De Yamaha-rijder finishte na veertien ronden ruim vier seconden voor de Duitser Stefan Ströhlein, die als tweede afgevlagd werd.

Droomstart
In de tweede race kende Merckelbagh een droomstart en liep hij direct weg van de andere Superstock 600-rijders. Met tien seconden voorsprong op zijn naaste achtervolger Paul Fröde won hij de tweede race.

Gestegen op ranglijst
Merckelbagh heeft pas enkele races in de Superstock 600 gereden en is na zijn succesvolle weekend van de elfde naar de zevende plaats geklommen in de stand om het Internationaal Duits kampioenschap. In september staan er nog races in Assen en Hockenheim op het programma voor het kampioenschap.

De titel is voor de rijder van MGM Racing Performance echter niet meer haalbaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen