Overslaan en naar de inhoud gaan

Milan Merckelbagh laat concurrenten in Most hielen zien

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 21:19

Milan Merckelbagh heeft zondag op het circuit van Most de twee races voor het Internationaal Duits Kampioenschap (IDM) in de Superstock 600 gewonnen.

De motorcoureur uit Heerlen had zich als vijfde gekwalificeerd voor de races in Tsjechië en moest bij de start alleen deelnemers uit de Supersport 600 categorie voor laten gaan.

Verbrande koppeling
De 18-jarige
Merckelbagh had voor de race nog een verbrande koppeling moeten vervangen en kende een mindere start. Toch had hij na de eerste ronde al een halve seconde voorsprong op zijn concurrenten. De Yamaha-rijder finishte na veertien ronden ruim vier seconden voor de Duitser Stefan Ströhlein, die als tweede afgevlagd werd.

Droomstart
In de tweede race kende Merckelbagh een droomstart en liep hij direct weg van de andere Superstock 600-rijders. Met tien seconden voorsprong op zijn naaste achtervolger Paul Fröde won hij de tweede race.

Gestegen op ranglijst
Merckelbagh heeft pas enkele races in de Superstock 600 gereden en is na zijn succesvolle weekend van de elfde naar de zevende plaats geklommen in de stand om het Internationaal Duits kampioenschap. In september staan er nog races in Assen en Hockenheim op het programma voor het kampioenschap.

De titel is voor de rijder van MGM Racing Performance echter niet meer haalbaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen