Overslaan en naar de inhoud gaan

Milan Merckelbagh laat concurrenten in Most hielen zien

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 21:19

Milan Merckelbagh heeft zondag op het circuit van Most de twee races voor het Internationaal Duits Kampioenschap (IDM) in de Superstock 600 gewonnen.

De motorcoureur uit Heerlen had zich als vijfde gekwalificeerd voor de races in Tsjechië en moest bij de start alleen deelnemers uit de Supersport 600 categorie voor laten gaan.

Verbrande koppeling
De 18-jarige
Merckelbagh had voor de race nog een verbrande koppeling moeten vervangen en kende een mindere start. Toch had hij na de eerste ronde al een halve seconde voorsprong op zijn concurrenten. De Yamaha-rijder finishte na veertien ronden ruim vier seconden voor de Duitser Stefan Ströhlein, die als tweede afgevlagd werd.

Droomstart
In de tweede race kende Merckelbagh een droomstart en liep hij direct weg van de andere Superstock 600-rijders. Met tien seconden voorsprong op zijn naaste achtervolger Paul Fröde won hij de tweede race.

Gestegen op ranglijst
Merckelbagh heeft pas enkele races in de Superstock 600 gereden en is na zijn succesvolle weekend van de elfde naar de zevende plaats geklommen in de stand om het Internationaal Duits kampioenschap. In september staan er nog races in Assen en Hockenheim op het programma voor het kampioenschap.

De titel is voor de rijder van MGM Racing Performance echter niet meer haalbaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen