Overslaan en naar de inhoud gaan

Milan Merckelbagh laat concurrenten in Most hielen zien

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 21:19

Milan Merckelbagh heeft zondag op het circuit van Most de twee races voor het Internationaal Duits Kampioenschap (IDM) in de Superstock 600 gewonnen.

De motorcoureur uit Heerlen had zich als vijfde gekwalificeerd voor de races in Tsjechië en moest bij de start alleen deelnemers uit de Supersport 600 categorie voor laten gaan.

Verbrande koppeling
De 18-jarige
Merckelbagh had voor de race nog een verbrande koppeling moeten vervangen en kende een mindere start. Toch had hij na de eerste ronde al een halve seconde voorsprong op zijn concurrenten. De Yamaha-rijder finishte na veertien ronden ruim vier seconden voor de Duitser Stefan Ströhlein, die als tweede afgevlagd werd.

Droomstart
In de tweede race kende Merckelbagh een droomstart en liep hij direct weg van de andere Superstock 600-rijders. Met tien seconden voorsprong op zijn naaste achtervolger Paul Fröde won hij de tweede race.

Gestegen op ranglijst
Merckelbagh heeft pas enkele races in de Superstock 600 gereden en is na zijn succesvolle weekend van de elfde naar de zevende plaats geklommen in de stand om het Internationaal Duits kampioenschap. In september staan er nog races in Assen en Hockenheim op het programma voor het kampioenschap.

De titel is voor de rijder van MGM Racing Performance echter niet meer haalbaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen