Overslaan en naar de inhoud gaan

Mike Teunissen wint vierdaagse van Duinkerken

Geplaatst opzondag 19 mei 2019 - 18:25

Mike Teunissen heeft de Vierdaagse van Duinkerken gewonnen.

De renner van Jumbo-Visma was in de straten van de gelijknamige Franse stad opnieuw de snelste in de sprint en boekte zijn tweede achtereenvolgende etappezege in deze zesdaagse rittenkoers.

Succesreeks
De uit Ysselsteyn afkomstige renner kan terugkijken op een zeer succesvolle week. Drie keer had hij een belangrijk aandeel in de etappezeges van Groenewegen en eindigde hij voorin in de massasprint. In de vierde etappe kwam hij net te kort om de etappe te winnen, maar pakte hij wel de leiderstrui. De vijfde en zesde etappe werden gewonnen door Teunissen.

Lokaal
De laatste etappe voerde de renners van Roubaix naar Duinkerken. De mannen hoefden in de 187 kilometerlange etappe niet over kasseien te rijden en de laatste 75 kilometer van de koers gingen over een volkomen vlak, plaatselijk parcours.

Groenewegen
Zes renners gingen al vroeg op avontuur, maar drie kilometer voor het einde werd Reinders als laatste van de kopgroep ingerekend. In de slotkilometer trok Teunissen de sprint aan voor Groenewegen, maar het sprintkanon van Jumbo-Visma hield zijn benen stil waardoor Teunissen alleen op kop kwam en de etappe won. Groenewegen completeerde het succes van de Nederlandse wielerploeg door nog naar de tweede plaats te sprinten.

In het eindklassement had Teunissen 24 seconden voorsprong op zijn ploeggenoot Amund Gr√łndahl Jansen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen