Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mike Teunissen wint vierdaagse van Duinkerken

Geplaatst opzondag 19 mei 2019 - 18:25

Mike Teunissen heeft de Vierdaagse van Duinkerken gewonnen.

De renner van Jumbo-Visma was in de straten van de gelijknamige Franse stad opnieuw de snelste in de sprint en boekte zijn tweede achtereenvolgende etappezege in deze zesdaagse rittenkoers.

Succesreeks
De uit Ysselsteyn afkomstige renner kan terugkijken op een zeer succesvolle week. Drie keer had hij een belangrijk aandeel in de etappezeges van Groenewegen en eindigde hij voorin in de massasprint. In de vierde etappe kwam hij net te kort om de etappe te winnen, maar pakte hij wel de leiderstrui. De vijfde en zesde etappe werden gewonnen door Teunissen.

Lokaal
De laatste etappe voerde de renners van Roubaix naar Duinkerken. De mannen hoefden in de 187 kilometerlange etappe niet over kasseien te rijden en de laatste 75 kilometer van de koers gingen over een volkomen vlak, plaatselijk parcours.

Groenewegen
Zes renners gingen al vroeg op avontuur, maar drie kilometer voor het einde werd Reinders als laatste van de kopgroep ingerekend. In de slotkilometer trok Teunissen de sprint aan voor Groenewegen, maar het sprintkanon van Jumbo-Visma hield zijn benen stil waardoor Teunissen alleen op kop kwam en de etappe won. Groenewegen completeerde het succes van de Nederlandse wielerploeg door nog naar de tweede plaats te sprinten.

In het eindklassement had Teunissen 24 seconden voorsprong op zijn ploeggenoot Amund Grøndahl Jansen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen