Overslaan en naar de inhoud gaan

Mike Teunissen wint vierdaagse van Duinkerken

Geplaatst opzondag 19 mei 2019 - 18:25

Mike Teunissen heeft de Vierdaagse van Duinkerken gewonnen.

De renner van Jumbo-Visma was in de straten van de gelijknamige Franse stad opnieuw de snelste in de sprint en boekte zijn tweede achtereenvolgende etappezege in deze zesdaagse rittenkoers.

Succesreeks
De uit Ysselsteyn afkomstige renner kan terugkijken op een zeer succesvolle week. Drie keer had hij een belangrijk aandeel in de etappezeges van Groenewegen en eindigde hij voorin in de massasprint. In de vierde etappe kwam hij net te kort om de etappe te winnen, maar pakte hij wel de leiderstrui. De vijfde en zesde etappe werden gewonnen door Teunissen.

Lokaal
De laatste etappe voerde de renners van Roubaix naar Duinkerken. De mannen hoefden in de 187 kilometerlange etappe niet over kasseien te rijden en de laatste 75 kilometer van de koers gingen over een volkomen vlak, plaatselijk parcours.

Groenewegen
Zes renners gingen al vroeg op avontuur, maar drie kilometer voor het einde werd Reinders als laatste van de kopgroep ingerekend. In de slotkilometer trok Teunissen de sprint aan voor Groenewegen, maar het sprintkanon van Jumbo-Visma hield zijn benen stil waardoor Teunissen alleen op kop kwam en de etappe won. Groenewegen completeerde het succes van de Nederlandse wielerploeg door nog naar de tweede plaats te sprinten.

In het eindklassement had Teunissen 24 seconden voorsprong op zijn ploeggenoot Amund Grøndahl Jansen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen