Overslaan en naar de inhoud gaan

Mike Teunissen twee maanden aan de kant met spierscheuring

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2021 - 9:27

Door een spierscheuring zal wielrenner Mike Teunissen zeker acht tot tien weken uitgeschakeld zijn. Dat is de uitkomst van de onderzoeken die de renner van Team Jumbo-Visma onderging. Bij de valpartij, die twee weken geleden plaatsvond tijdens het trainingskamp op Tenerife, raakte hij geblesseerd.

De wielrenner uit Ysselsteyn werd na terugkomst in Nederland geopereerd. De komende drie weken heeft hij een brace om zijn been. Daarna moet hij eerst de belasting rustig opbouwen voordat de training op de fiets hervat kan worden, zo vertelde Teunissen bij de wielerpodcast In het Wiel.

Steen geraakt tijdens de afdaling
De valpartij gebeurde op het trainingskamp van zijn ploeg Jumbo-Visma. Tijdens een afdaling raakte de Limburgse renner een steen die verscholen op het wegdek lag. Teunissen verloor de controle over zijn fiets en smakte hard tegen het wegdek.

Geen voorjaarskoersen
De voorjaarskoersen zijn voor de renner van Team Jumbo-Visma zo goed als zeker uitgesloten zijn. Het. klassieke voorjaar zou zonder valpartij komende zaterdag zijn begonnen met Omloop het Nieuwsblad. Vorig jaar was hij nog één van de uitblinkers in de finale van de Belgische openingsklassieker.

Tour de France
Teunissen zal zich na zijn herstel moeten gaan richten op de Tour de France. Hij is door de ploeg opgenomen in de voorlopige selectie van renners die aan de Tour gaan deelnemen. Samen met zijn ploegleider Merijn Zeeman zal hij planning voor de komende tijd maken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen