Overslaan en naar de inhoud gaan

Mike Teunissen mist podium bij NK wielrennen

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 17:04

Mike Teunissen uit Ysselsteyn is op het Nederlands kampioenschap wielrennen voor elite als vierde over de streep gekomen.

De renner van Jumbo-Visma kon in Wijster na 182 kilometer tijdens de laatste beklimming van de VAM-berg Sjoerd Bax en Oscar Riesebeek niet bijbenen. Timo Roosen, ploeggenoot van Teunissen, ontsnapte ruim twee kilometer voor de finish uit een kopgroep en werd als Nederlands kampioen de opvolger van Mathieu van der Poel, die de koers niet uitreed.

Knuppel in het hoenderhok
Van der Poel was in het Drentse Wijster de eerste die de knuppel in het hoenderhok gooide en er tussenuit probeerde te knijpen. Hij werd echter direct teruggepakt en werd in het eerste deel van de wedstrijd voortdurend onder vuur genomen door de mannen van Jumbo-Visma, die met zijn elven aan de start waren verschenen. Tom Dumoulin staakte al vroeg de strijd. De Maastrichtenaar werd eerder deze week nog nationaal kampioen op het onderdeel tijdrit.

Zevental
Een groep van 17 renners, onder wie vier renners van Jumbo-Visma, ontsnapte uit het peloton en sloeg een gat van 45 seconden. De kopgroep viel uiteen en een zevental met Oscar Riesebeek, Dylan Groenewegen, Olav Kooij, Danny en Boy van Poppel, Martijn Tusveld en Sjoerd Bax werkte goed samen. Daardoor hielden ze het groepje achtervolgers met onder andere Mike Teunissen, Timo Roosen en Sebastian Langeveld op afstand.

Teunissen
Twee ronden voor het einde moesten de broers Van Poppel de kopgroep laten gaan en enkele kilometers verder voegden Roosen en Teunissen zich bij het vijftal. Roosen leek het tempo daarna met moeite te kunnen volgen. Drie kilometer voor de finish probeerde Mike Teunissen er tussenuit te gaan, maar werd teruggepakt, waarna Roosen een demarrage plaatste en snel een gat van een tiental seconden sloeg.

Solo
De achtervolgers deden daarna geen poging meer de renner van Jumbo-Visma van de zege af te houden. Hij kwam met 30 seconden voorsprong op Bax en Riesebeek over de streep. Het tweetal schudde Teunissen in de laatste beklimming van de Col du VAM van zich af, zodat er voor de renner uit Ysselsteyn geen plek op het podium was.

Ploeg
Teunissen was na afloop trots op de ploeg: "Grote klasse van iedereen. Het is mooi dat we het kunnen afmaken." Teunissen kijkt met vertrouwen uit naar de Tour de France, waar hij zaterdag aan de start staat. "Het gaat goed en vandaag was daar weer een bevestiging van."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen