Overslaan en naar de inhoud gaan

Mike Teunissen is Limburgse wielrenner van het jaar

Geplaatst opwoensdag 27 november 2019 - 21:34

Mike Teunisen is tijdens het Limburgs wielergala in Ysselsteyn uitgeroepen tot Limburgse wielrenner van het jaar 2019.

De uitverkiezing is georganiseerd door de Club 24, die bestaat uit oud-renners en wielerprominenten uit Limburg.

Teunissen dankt de prijs voornamelijk aan de overwinning in de eerst etappe van de Tour de France, waardoor hij de eerste Nederlander sinds Eric Breukink in 1989 werd die de gele trui mocht dragen. Daarnaast was de Jumbo-Visma-renner de sterkste in de Vierdaagse van Duinkerken en de ZLM Tour. De wielrenner uit Ysselsteyn boekte dit seizoen in totaal vijf overwinningen.

Dumoulin
Daarmee stoot Teunissen Tom Dumoulin van de troon. De Maastrichtenaar ging de afgelopen zes jaar met de prijs aan de haal.

Toekomst
Mountainbiker Milan Vader is renner van de toekomst geworden. De 23-jarige inwoner van Sittard werd als eerstejaars elite-renner in zijn eigen woonplaats Nederlands kampioen. Tijdens het Europees kampioenschap in Brno legde hij beslag op de bronzen medaille. Met deze resultaten zet hij een zeer overtuigende stap in zijn ontwikkeling als mountainbiker.

Curvers
De oeuvreprijs was voor Roy Curvers, die dit jaar na Parijs-Tours zijn fiets aan de wilgen hing. Ook treedt hij toe tot de Club 24.

Geen winnares
Bij de vrouwen was er dit jaar geen uitverkiezing omdat geen van de kandidaten dit seizoen aansprekende resultaten heeft geboekt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen