Overslaan en naar de inhoud gaan

Mike Teunissen kijkt uit naar debuut: 'Droom die uitkomt'

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 7:00

Mike Teunissen uit Ysselsteyn maakt zondag zijn debuut als prof. De 22-jarige wielrenner staat dan aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne.

"Het is een beetje alsof je voor het eerst naar school gaat", vertelt Teunissen. "Het is wel spannend."

'Grote' ploeg
De afgelopen jaren reed Teunissen bij de opleidingsploeg van de Rabobank. Als een van de weinige renners uit die ploeg stroomde hij door naar de 'grote' ploeg, die dit seizoen als Team LottoNL-Jumbo door het leven gaat.

Droom die uitkomt
En dus rijdt hij zondag tussen de grote mannen in Vlaanderen. En daar is Teunissen best een beetje trots op. "Jarenlang heb ik dit weekend op de bank gezeten om te kijken naar die mannen, hopend daar ooit tussen te kunnen rijden. Vanaf dit weekend is het eindelijk zover. Dat is een droom die uitkomt."

Veel leren
"We hebben een aantal kopmannen en mannen met een vrije rol. Daaronder heb je de knechten en talenten. Ik schaar mezelf onder die laatste categorie. Dat houdt in: veel leren, wedstrijdkilometers opdoen, leren wat het is om naar anderen te luisteren, parcourskennis opdoen. Als dat allemaal goed gaat, kan ik hopelijk de komende jaren een wat vrijere rol krijgen."

Voorjaarsklassiekers
Mike Teunissen brak in december zijn sleutelbeen en miste daardoor het veldritseizoen. Maar inmiddels is hij weer helemaal fit. We gaan hem de komende tijd vooral zien in eendaagse wedstrijden. Grote rondes met hooggebergte zijn niet aan hem besteed. De voorjaarklassiekers, daar houdt hij van en daar hoopt hij goed in te worden. "Ik hoop ieder jaar stap te kunnen zetten en aansluiting te vinden bij de wereldtop. Dat is natuurlijk waar iedereen van droomt."

L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Eerste prijs voor ploeg van Mike Teunissen
Mike Teunissen in voorlopige Tour-selectie Lotto-Jumbo
Mike Teunissen 19e in Ronde van Zeeland
Mike Teunissen wil kansen grijpen in eerste Vuelta
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen