Overslaan en naar de inhoud gaan

Mike Teunissen helpt Groenewegen aan derde etappewinst

Geplaatst opdonderdag 16 mei 2019 - 19:54

Mike Teunissen heeft in de derde etappe van de vierdaagse van Duinkerken ploegmaat Dylan Groenewegen aan zijn derde opeenvolgende ritzege geholpen. Hij nam Groenewegen in de laatste kilometer van de etappe naar Compiègne op sleeptouw, waarna het sprintkanon van Jumbo-Visma zegevierend over de streep kwam.

De renner uit Ysselstreyn kwam als twaalfde over de finish.

Massasprint
In de 156 kilometerlange etappe van Laon naar Compiègne kregen de renners vijf beklimmingen voor de kiezen en een finale waarin de sprinters toch hun slag konden slaan. Een viertal probeerde die sprint bij voorbaat te voorkomen, kneep er vroeg tussenuit en bouwde een voorsprong van ruim twee minuten op. Zeventig kilometer voor de finish werd het viertal ingerekend. Enkele kilometers verder ging een nieuw viertal op avontuur, maar ook deze mannen werden teruggepakt. De etappe zou net als in voorgaande dagen in een massasprint beslist worden.

Karwei
Franse ploegen probeerden hun sprinters in stelling te brengen en Teunissen nam ploegmaat Groenewegen mee naar voren. Die maakte vervolgens het karwei af door zijn wiel als eerste over de streep te drukken.

Groenewegen leidt het klassement en heeft vijftien seconden voorsprong op Marc Sarreau. Teunissen schoof twee plaatsen naar voren en is nu vierde met 26 seconden achterstand op Groenewegen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen