Overslaan en naar de inhoud gaan

Mike Teunissen helpt Groenewegen aan derde etappewinst

Geplaatst opdonderdag 16 mei 2019 - 19:54

Mike Teunissen heeft in de derde etappe van de vierdaagse van Duinkerken ploegmaat Dylan Groenewegen aan zijn derde opeenvolgende ritzege geholpen. Hij nam Groenewegen in de laatste kilometer van de etappe naar Compiègne op sleeptouw, waarna het sprintkanon van Jumbo-Visma zegevierend over de streep kwam.

De renner uit Ysselstreyn kwam als twaalfde over de finish.

Massasprint
In de 156 kilometerlange etappe van Laon naar Compiègne kregen de renners vijf beklimmingen voor de kiezen en een finale waarin de sprinters toch hun slag konden slaan. Een viertal probeerde die sprint bij voorbaat te voorkomen, kneep er vroeg tussenuit en bouwde een voorsprong van ruim twee minuten op. Zeventig kilometer voor de finish werd het viertal ingerekend. Enkele kilometers verder ging een nieuw viertal op avontuur, maar ook deze mannen werden teruggepakt. De etappe zou net als in voorgaande dagen in een massasprint beslist worden.

Karwei
Franse ploegen probeerden hun sprinters in stelling te brengen en Teunissen nam ploegmaat Groenewegen mee naar voren. Die maakte vervolgens het karwei af door zijn wiel als eerste over de streep te drukken.

Groenewegen leidt het klassement en heeft vijftien seconden voorsprong op Marc Sarreau. Teunissen schoof twee plaatsen naar voren en is nu vierde met 26 seconden achterstand op Groenewegen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen