Overslaan en naar de inhoud gaan

Mike Teunissen helpt Groenewegen aan derde etappewinst

Geplaatst opdonderdag 16 mei 2019 - 19:54

Mike Teunissen heeft in de derde etappe van de vierdaagse van Duinkerken ploegmaat Dylan Groenewegen aan zijn derde opeenvolgende ritzege geholpen. Hij nam Groenewegen in de laatste kilometer van de etappe naar Compiègne op sleeptouw, waarna het sprintkanon van Jumbo-Visma zegevierend over de streep kwam.

De renner uit Ysselstreyn kwam als twaalfde over de finish.

Massasprint
In de 156 kilometerlange etappe van Laon naar Compiègne kregen de renners vijf beklimmingen voor de kiezen en een finale waarin de sprinters toch hun slag konden slaan. Een viertal probeerde die sprint bij voorbaat te voorkomen, kneep er vroeg tussenuit en bouwde een voorsprong van ruim twee minuten op. Zeventig kilometer voor de finish werd het viertal ingerekend. Enkele kilometers verder ging een nieuw viertal op avontuur, maar ook deze mannen werden teruggepakt. De etappe zou net als in voorgaande dagen in een massasprint beslist worden.

Karwei
Franse ploegen probeerden hun sprinters in stelling te brengen en Teunissen nam ploegmaat Groenewegen mee naar voren. Die maakte vervolgens het karwei af door zijn wiel als eerste over de streep te drukken.

Groenewegen leidt het klassement en heeft vijftien seconden voorsprong op Marc Sarreau. Teunissen schoof twee plaatsen naar voren en is nu vierde met 26 seconden achterstand op Groenewegen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen