Overslaan en naar de inhoud gaan

Mike Teunissen gehuldigd en onderscheiden in Ysselsteyn

Geplaatst opwoensdag 7 augustus 2019 - 21:45

Mike Teunissen heeft woensdagavond in zijn geboortedorp Ysselsteyn het zilveren bijtje gekregen.

De geletruidrager uit de Tour de France kreeg de onderscheiding opgespeld van de Venrayse burgemeester Hans Gilissen. Teunissen is de eerste Limburger ooit die in het geel heeft gereden.

Harder werker
Het zilveren bijtje is een eerbetoon voor mensen die hard werken en volgens de burgervader heeft Teunissen dat zeker gedaan.

Held
Als held van het dorp werd Teunissen door de fanfare opgehaald en in een open auto naar het plaatselijke partycentrum gebracht. Daar vond de huldiging van de ronderenner plaats.

Gekte bleef uit
Een Mike Teunissen-gekte bleef uit, ook al was er uit voorzorg een weiland beschikbaar gesteld om supporters op te vangen. "Ik woon in Utrecht en heb twee uur gereden voor een handtekening. Ik hoorde binnen alleen maar Limburgs en had een enorme gekte verwacht", zegt een Tour-supporter uit Utrecht die met een replica-gele trui naar Ysselsteyn was gekomen voor een handtekening van Teunissen.

Voor de gelegenheid was het dorp Ysselsteyn omgedoopt tot Yellowsteyn.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen