Overslaan en naar de inhoud gaan

Mike Teunissen achtste in Eschborn-Frankfurt

Geplaatst opzondag 19 september 2021 - 21:15

Mike Teunissen uit Ysselsteyn is in de klassieker Eschborn-Frankfurt als achtste over de streep gekomen. De wedstrijd, die vroeger bekend stond als Rund um den Henninger Turm, werd na 187,5 kilometer gewonnen door Jasper Philipsen.

Hij was in de straten van Frankfurt aanmerkelijk sneller dan John Degenkolb en Alexander Kristoff.

3000 hoogtemeters
De renners kregen op weg naar Frankfurt 3000 hoogtemeters voor de wielen. Na enkele kilometers ontsnapten Luke Durbridge, Erik Nordsaeter Resell, Simone Velasco, Mathias Norsgaard en Boris Vallée uit het peloton. Het vijftal had met nog 100 kilometer te rijden ruim drie minuten voorsprong op het peloton. Hun vlucht hield geen stand en nadat zij ingerekend waren ging een groep van zestien renners ervandoor. Ook zij werden teruggepakt. Daarna probeerde een enkeling er - vergeefs - nog tussenuit te knijpen.

Zevende seizoenzege
De groep maakte zich op voor de sprint en daarin was Jasper Philipsen van Alpecin-Fenix de snelste. Het was de zevende seizoenzege voor de Belg. De uit Ysselsteyn afkomstige Mike Teunissen was met zijn achtste plaats de beste Nederlander.

WK
Volgende week zondag staat Teunissen aan de start van de wegwedstrijd tijdens het wereldkampioenschap in Vlaanderen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen