Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijnwerkersliederen in Limburg: elk uur een andere stad

Geplaatst opvrijdag 4 december 2015 - 7:55

Op de carillons in vijf grote steden in Nederlands en Belgisch Limburg worden vrijdag mijnwerkersliederen gespeeld. Elk uur is een andere stad aan de beurt.

De Belgische stadsbeiaardiers Jan Verheyen en An Lommelen trappen om 11:00 uur de dag af in Brunssum, en gaan via Heerlen en Maastricht door naar Genk.

Estafette
Om 15:00 uur wordt de zogeheten Barbara-estafette afgesloten in Hasselt, daar wordt het internationale mijnwerkerslied pur sang gespeeld: Gluck Auf. De Heilige St Barbara is de beschermheilige van de Limburgse mijnwerkers.

Registratie
Vrijdagavond is in Kerkrade in het kader van het Jaar van de Mijnen een groot live-concert van het Metropole Orkest en tal van Limburgse artiesten.
L1 TV besteedt daar uitgebreid aandacht aan. Vanaf 17:00 uur begint de thema-avond op tv, met om 19:00 uur een live-registratie van het concert vanuit de Rodahal in Kerkrade.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: kookboek vol koempelkost op komst
Extra-extra concert Carboon ook uitverkocht
Koempelgroep Carboon stopt er nu echt mee
Jan Hendriks van Carboon
Jan Hendriks: herinneringen aan de 'stem van de koempels'
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen