Nieuwe woning betaald uit noodfonds (29 okt 2019)

Mijnschade onherstelbaar: huis opnieuw gebouwd

Op de plek in Eygelshoven waar tot voor kort de door mijnschade tot slooppand gereduceerde woning van Tonia en René Ruiterbeek in Eygelshoven stond, is dinsdag begonnen met de herbouw van het huis.

Scheuren in kerk Kerkrade: gebouw gesloten

De Sint-Catharinakerk in de Kerkraadse wijk Holz is door de gemeente tot nader order gesloten. In diverse muren zijn scheuren aangetroffen.

Mijnschade muur
Bewoners huis uit om mijnschade: 'Het is gewoon verdrietig'

Bewoners van woningen met mijnschade aan de Gulikstraat in Eygelshoven moeten binnen drie maanden een nieuwe dak boven hun hoofd vinden.

Bod op mijnschade-woningen Eygelshoven

Vier door mijnschade zwaar beschadigde woningen aan de Gulikstraat in Eygelshoven worden opgekocht en gesloopt. De bewoners zijn verplicht daaraan mee te werken, maar ze hebben daar geen problemen mee.

Tweede Kamer: Mijnschade moet vergoed worden

De Tweede Kamer vindt unaniem dat alle Limburgers die mijnschade hebben gemeld, voor 1 juli duidelijkheid moeten krijgen. Ook moeten ze zo snel mogelijk een financiële vergoeding krijgen als hun schade is erkend.

'Medio 2019 duidelijkheid gedupeerden mijnschade'

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat alle Limburgers die mijnschade hebben gemeld, voor 1 juli duidelijkheid moeten krijgen en zo snel mogelijk een financiële vergoeding moeten ontvangen.

Minister Wiebes wil nieuw waarborgfonds voor mijnschade

Er moet een nieuw waarborgfonds komen voor mensen met mijnschade. Dat heeft minister Eric Wiebes donderdag in de Tweede Kamer gezegd.

Minister wil in beroep tegen uitspraak mijnschade

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken wil in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Roermond, die bepaalde dat mijnschade toch nog niet verjaard is.

SP-motie over mijnschade uitgesteld

De SP in de Tweede Kamer heeft een cruciale motie over mijnschade aangehouden en dus niet in stemming gebracht.

Minister weet zich nog geen raad met uitspraak mijnschade

VVD-minister Eric Wiebes wil nog niet zeggen welke conclusie hij trekt uit een opmerkelijke uitspraak van de rechtbank Limburg over de vergoeding van mijnschade.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts