Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijnmuseum zoekt koempelfoto's van Vroedvrouwenschool

Geplaatst opdinsdag 31 juli 2018 - 6:06

Het Mijnmuseum in Heerlen is op zoek naar oud-mijnwerkers die foto’s en verhalen hebben over of van de Vroedvrouwenschool.

Het museum wil met al het materiaal een expositie organiseren begin volgend jaar.

Mijnenwerkers
In de Heerlense Vroedvrouwenschool werden ruim 80.000 baby's geboren. Velen van hen hebben een vader die werkzaam was in de Limburgse mijnen. Het mijnmuseum is nu op zoek naar foto's uit die tijd, het liefst gemaakt in de school, met vader, moeder en pasgeboren baby in beeld. Het verhaal achter de foto, maar ook verhalen over de Vroedvrouwenschool in de tijd dat er nog in de mijnen werd gewerkt, zijn welkom.

Tot 1 oktober kan het materiaal worden ingestuurd.

Crowdfundingsactie
Het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) in Maastricht hield vorig jaar nog een crowdfundingsactie voor de Vroedvrouwenschool. Met het opgehaalde geld werden foto's uit het archief gedigitaliseerd. Het project 'De Vroedvrouwenschool & Mijnwerkers' is een vervolg hierop.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen