Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijnmuseum in trek: 10.000ste bezoeker verwelkomd

Geplaatst opvrijdag 28 december 2018 - 13:06

Het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen heeft donderdag de 10.000ste bezoekers van 2018 verwelkomd.

Die mijlpaal deelt het museum mede in een persbericht.

Grote belangstelling
Volgens het Mijnmuseum is dat mede behaald door de grote belangstelling van scholen en speciale evenementen. Een greep daaruit is een aantal filmavonden, de avond over 'Veranderend Landschap' in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, een lezing tijdens de Maand van de Geschiedenis en de Open Depotdag wegens archeologiedagen.

Petlamp
Verder trok ook de opening van de wisseltentoonstellling 'Van oliepitje tot petlamp' en de tentoonstelling van Europese mijnlampen tijdens de Open Monumentendag veel bekijks.

Het museum opent op 5 januari de nieuwe tentoonstelling 'Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool'.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen