Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijlpaal verbouwing N280: verdiepte weg open voor verkeer

Geplaatst opzaterdag 11 juli 2020 - 18:17

Een van de belangrijkste aanpassingen in de werkzaamheden op de N280 bij Roermond was zaterdagochtend een feit. Rond 5:30 uur reed de eerste auto door de nieuwe verdiepte weg onder het eveneens nieuwe Pierre Cuypers-viaduct.

De verdiepte weg is met één rijbaan nog maar deels opengesteld. Dit om ruimte te maken voor de volgende werkzaamheden. De wand van de verdiepte weg wordt opgesierd met motieven van de geboren Roermondse architect Pierre Cuypers.

'N280 slibte dicht'
"De reconstructie van de N280 was heel hard nodig", zegt wethouder Angely Waajen. "Omdat het een kransslagader is voor de gemeente Roermond, maar ook voor de regio en die was echt dicht aan het slibben."

De belangrijkste aanpassingen zijn het scheiden van plaatselijk en doorgaand verkeer, twee nieuwe ongelijkvloerse kruisingen (Wilhelminasingel en Schipperswal) en de verhoging en herinrichting van de Looskade en kruising Buitenop. "De mensen die hier jaren gelijkvloers hebben gereden zullen zien hoe mooi deze oplossing is geworden en natuurlijk ook effectief."

Deadline eind 2020
De verwachting is dat de reconstructie eind dit jaar kan worden opgeleverd. De afwerking wordt dan nog in 2021 gedaan. Dat is volgens de projectorganisatie een flinke inhaalslag op de oorspronkelijke deadline. Volgens eerdere plannen zou de weg pas in 2021 volledig worden opgeleverd.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen