Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijlpaal verbouwing N280: verdiepte weg open voor verkeer

Geplaatst opzaterdag 11 juli 2020 - 18:17

Een van de belangrijkste aanpassingen in de werkzaamheden op de N280 bij Roermond was zaterdagochtend een feit. Rond 5:30 uur reed de eerste auto door de nieuwe verdiepte weg onder het eveneens nieuwe Pierre Cuypers-viaduct.

De verdiepte weg is met één rijbaan nog maar deels opengesteld. Dit om ruimte te maken voor de volgende werkzaamheden. De wand van de verdiepte weg wordt opgesierd met motieven van de geboren Roermondse architect Pierre Cuypers.

'N280 slibte dicht'
"De reconstructie van de N280 was heel hard nodig", zegt wethouder Angely Waajen. "Omdat het een kransslagader is voor de gemeente Roermond, maar ook voor de regio en die was echt dicht aan het slibben."

De belangrijkste aanpassingen zijn het scheiden van plaatselijk en doorgaand verkeer, twee nieuwe ongelijkvloerse kruisingen (Wilhelminasingel en Schipperswal) en de verhoging en herinrichting van de Looskade en kruising Buitenop. "De mensen die hier jaren gelijkvloers hebben gereden zullen zien hoe mooi deze oplossing is geworden en natuurlijk ook effectief."

Deadline eind 2020
De verwachting is dat de reconstructie eind dit jaar kan worden opgeleverd. De afwerking wordt dan nog in 2021 gedaan. Dat is volgens de projectorganisatie een flinke inhaalslag op de oorspronkelijke deadline. Volgens eerdere plannen zou de weg pas in 2021 volledig worden opgeleverd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen