Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijlpaal: Limburgse melkkoe produceert bijna 200 ton melk

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 15:33

De bijna 19 jaar oude koe Minke 64 is van onschatbare waarde voor de boerenfamilie Ubachs uit Epen. De grazende viervoeter heeft al bijna 200.000 kilo melk geproduceerd.

En deze mijlpaal heeft de koe, ondanks de toch al hoge leeftijd, zonder uier- of klauwproblemen bereikt. Dat meldt het melkveehoudersvakblad Veeteelt.

Topkoe
Eigenaar Eric Ubachs is dan ook heel trots op de prestatie van Minke 64. De koe die al jarenlang hofleverancier is van het familiebedrijf is de tweede koe in het land die de productie van 200.000 kilogram melk kan bereiken. "Ze is een speciale koe voor ons bedrijf", zegt Ubachs.

Veestapel
Maar volgens de veehouder is zijn topkoe niet alleen goed voor de melkproductie bij zijn bedrijf. "Zo'n 20 tot 25 procent van onze veestapel zijn nakomelingen van Minke", zegt hij. En ook de dochters van Minke 64 blijken zeer productief.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Subsidieregeling schonere stallen is succes
koeien 3
Milieuvriendelijke Jersey-koe in trek bij boeren
ANP-78269153
Schouten: provincie kan boer dwingen te stoppen
Beste wijngaard ligt in Vijlen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen