Overslaan en naar de inhoud gaan

Migrantenhotel Sevenum in mei klaar

Geplaatst opzondag 17 februari 2019 - 8:58

De bouw van het 'Polenhotel' in Sevenum gaat voorspoedig. De eerste arbeidsmigranten kunnen over enkele maanden al op de wooncampus terecht.

Dat zegt directeur Frank van Gool van KAFRA, een nieuw bedrijf dat huisvesting voor arbeidsmigranten regelt.

Huisvesting
KAFRA komt voort uit OTTO Workforce, het grootste uitzendbureau voor arbeidsmigranten in Nederland. Het Venrayse bedrijf heeft de plannen in Sevenum ontwikkeld. "In totaal kunnen hier straks 400 mensen wonen in 150 studio’s voor twee en vier personen", zegt hij.

Greenport
De wooncampus, zoals het bedrijf het zelf noemt, komt op het bedrijventerrein Greenport Venlo. Voor deze locatie is gekomen omdat de arbeidsmigranten dan dicht bij hun werk wonen. "Ze hoeven dan niet meer zo ver te reizen. Nu wonen ze soms in België en zitten ze een uur in de auto." Daarnaast wonen er in de omgeving weinig mensen.

Groei
De locatie op Greenport Venlo is de derde woonvoorziening van KAFRA. Het heeft al een vestiging in Waalwijk en over enkele weken gaat ook een woonpark in Venray open. Daar zal het volgens Van Gool niet bij blijven. "We willen ieder jaar 10 grotere locaties in Nederland voor huisvesting van arbeidsmigranten openen."

Tekort
Volgens het bedrijf is er nu al een groot tekort aan huisvesting. En dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. "In de komende jaren gaan er meer mensen met pensioen dan er van school komen", zegt Van Gool. "Daarom zal de vraag naar arbeidsmigranten alleen maar groeien. En die moeten wel op een goede manier gehuisvest worden."

Volgens Van Gool is KAFRA met verschillende gemeenten in gesprek om nieuwe wooncampussen te ontwikkelen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen