Overslaan en naar de inhoud gaan

Migrantenhotel Sevenum in mei klaar

Geplaatst opzondag 17 februari 2019 - 8:58

De bouw van het 'Polenhotel' in Sevenum gaat voorspoedig. De eerste arbeidsmigranten kunnen over enkele maanden al op de wooncampus terecht.

Dat zegt directeur Frank van Gool van KAFRA, een nieuw bedrijf dat huisvesting voor arbeidsmigranten regelt.

Huisvesting
KAFRA komt voort uit OTTO Workforce, het grootste uitzendbureau voor arbeidsmigranten in Nederland. Het Venrayse bedrijf heeft de plannen in Sevenum ontwikkeld. "In totaal kunnen hier straks 400 mensen wonen in 150 studio’s voor twee en vier personen", zegt hij.

Greenport
De wooncampus, zoals het bedrijf het zelf noemt, komt op het bedrijventerrein Greenport Venlo. Voor deze locatie is gekomen omdat de arbeidsmigranten dan dicht bij hun werk wonen. "Ze hoeven dan niet meer zo ver te reizen. Nu wonen ze soms in België en zitten ze een uur in de auto." Daarnaast wonen er in de omgeving weinig mensen.

Groei
De locatie op Greenport Venlo is de derde woonvoorziening van KAFRA. Het heeft al een vestiging in Waalwijk en over enkele weken gaat ook een woonpark in Venray open. Daar zal het volgens Van Gool niet bij blijven. "We willen ieder jaar 10 grotere locaties in Nederland voor huisvesting van arbeidsmigranten openen."

Tekort
Volgens het bedrijf is er nu al een groot tekort aan huisvesting. En dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. "In de komende jaren gaan er meer mensen met pensioen dan er van school komen", zegt Van Gool. "Daarom zal de vraag naar arbeidsmigranten alleen maar groeien. En die moeten wel op een goede manier gehuisvest worden."

Volgens Van Gool is KAFRA met verschillende gemeenten in gesprek om nieuwe wooncampussen te ontwikkelen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen