Overslaan en naar de inhoud gaan

Migrantenhotel Sevenum in mei klaar

Geplaatst opzondag 17 februari 2019 - 8:58

De bouw van het 'Polenhotel' in Sevenum gaat voorspoedig. De eerste arbeidsmigranten kunnen over enkele maanden al op de wooncampus terecht.

Dat zegt directeur Frank van Gool van KAFRA, een nieuw bedrijf dat huisvesting voor arbeidsmigranten regelt.

Huisvesting
KAFRA komt voort uit OTTO Workforce, het grootste uitzendbureau voor arbeidsmigranten in Nederland. Het Venrayse bedrijf heeft de plannen in Sevenum ontwikkeld. "In totaal kunnen hier straks 400 mensen wonen in 150 studio’s voor twee en vier personen", zegt hij.

Greenport
De wooncampus, zoals het bedrijf het zelf noemt, komt op het bedrijventerrein Greenport Venlo. Voor deze locatie is gekomen omdat de arbeidsmigranten dan dicht bij hun werk wonen. "Ze hoeven dan niet meer zo ver te reizen. Nu wonen ze soms in België en zitten ze een uur in de auto." Daarnaast wonen er in de omgeving weinig mensen.

Groei
De locatie op Greenport Venlo is de derde woonvoorziening van KAFRA. Het heeft al een vestiging in Waalwijk en over enkele weken gaat ook een woonpark in Venray open. Daar zal het volgens Van Gool niet bij blijven. "We willen ieder jaar 10 grotere locaties in Nederland voor huisvesting van arbeidsmigranten openen."

Tekort
Volgens het bedrijf is er nu al een groot tekort aan huisvesting. En dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. "In de komende jaren gaan er meer mensen met pensioen dan er van school komen", zegt Van Gool. "Daarom zal de vraag naar arbeidsmigranten alleen maar groeien. En die moeten wel op een goede manier gehuisvest worden."

Volgens Van Gool is KAFRA met verschillende gemeenten in gesprek om nieuwe wooncampussen te ontwikkelen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen