Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Migrantenhotel Sevenum in mei klaar

Geplaatst opzondag 17 februari 2019 - 8:58

De bouw van het 'Polenhotel' in Sevenum gaat voorspoedig. De eerste arbeidsmigranten kunnen over enkele maanden al op de wooncampus terecht.

Dat zegt directeur Frank van Gool van KAFRA, een nieuw bedrijf dat huisvesting voor arbeidsmigranten regelt.

Huisvesting
KAFRA komt voort uit OTTO Workforce, het grootste uitzendbureau voor arbeidsmigranten in Nederland. Het Venrayse bedrijf heeft de plannen in Sevenum ontwikkeld. "In totaal kunnen hier straks 400 mensen wonen in 150 studio’s voor twee en vier personen", zegt hij.

Greenport
De wooncampus, zoals het bedrijf het zelf noemt, komt op het bedrijventerrein Greenport Venlo. Voor deze locatie is gekomen omdat de arbeidsmigranten dan dicht bij hun werk wonen. "Ze hoeven dan niet meer zo ver te reizen. Nu wonen ze soms in België en zitten ze een uur in de auto." Daarnaast wonen er in de omgeving weinig mensen.

Groei
De locatie op Greenport Venlo is de derde woonvoorziening van KAFRA. Het heeft al een vestiging in Waalwijk en over enkele weken gaat ook een woonpark in Venray open. Daar zal het volgens Van Gool niet bij blijven. "We willen ieder jaar 10 grotere locaties in Nederland voor huisvesting van arbeidsmigranten openen."

Tekort
Volgens het bedrijf is er nu al een groot tekort aan huisvesting. En dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. "In de komende jaren gaan er meer mensen met pensioen dan er van school komen", zegt Van Gool. "Daarom zal de vraag naar arbeidsmigranten alleen maar groeien. En die moeten wel op een goede manier gehuisvest worden."

Volgens Van Gool is KAFRA met verschillende gemeenten in gesprek om nieuwe wooncampussen te ontwikkelen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen