Overslaan en naar de inhoud gaan

Migrantenhotel Sevenum mag niet uitbreiden

Geplaatst opwoensdag 27 oktober 2021 - 17:16

Het migrantenhotel in Sevenum mag van de gemeente Horst aan de Maas niet uitbreiden. Initiatiefnemer KAFRA wilde 48 nieuwe studio's bouwen voor in totaal 96 arbeidsmigranten.

Op de locatie aan de Erik de Rodeweg zijn op dit moment 416 arbeidsmigranten gehuisvest.

Beleid
Volgens het college van burgemeester en wethouders passen de uitbreidingsplannen niet binnen het beleid 'short stay en long stay arbeidsmigranten 2019', dat twee jaar geleden door de gemeenteraad is vastgesteld. Daarin is afgesproken dat Horst aan de Maas in een periode van vijf jaar aan maximaal twee grootschalige initiatieven voor de huisvesting van arbeidsmigranten meewerkt.

Ook geldt er een maximum van 400 bedden per locatie. Het migrantenhotel in Sevenum overschrijdt het maximum, maar voor deze plek is een vergunning verleend voordat het nieuwe beleid is vastgesteld. Toch gaat er nu een streep door de uitbreidingsplannen, omdat er in het beleid ook afspraken staan over het toevoegen van bedden.

Woontoren
KAFRA komt voort uit OTTO Work Force, het grootste uitzendbureau voor arbeidsmigranten in Nederland. Naast de locatie in Sevenum heeft het onder meer ook een woontoren voor arbeidsmigranten in Venray.

Lees ook: Arbeidsmigranten in woontoren: huisvesting zoals het moet

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen