Overslaan en naar de inhoud gaan

Migrantenhotel Sevenum mag niet uitbreiden

Geplaatst opwoensdag 27 oktober 2021 - 17:16

Het migrantenhotel in Sevenum mag van de gemeente Horst aan de Maas niet uitbreiden. Initiatiefnemer KAFRA wilde 48 nieuwe studio's bouwen voor in totaal 96 arbeidsmigranten.

Op de locatie aan de Erik de Rodeweg zijn op dit moment 416 arbeidsmigranten gehuisvest.

Beleid
Volgens het college van burgemeester en wethouders passen de uitbreidingsplannen niet binnen het beleid 'short stay en long stay arbeidsmigranten 2019', dat twee jaar geleden door de gemeenteraad is vastgesteld. Daarin is afgesproken dat Horst aan de Maas in een periode van vijf jaar aan maximaal twee grootschalige initiatieven voor de huisvesting van arbeidsmigranten meewerkt.

Ook geldt er een maximum van 400 bedden per locatie. Het migrantenhotel in Sevenum overschrijdt het maximum, maar voor deze plek is een vergunning verleend voordat het nieuwe beleid is vastgesteld. Toch gaat er nu een streep door de uitbreidingsplannen, omdat er in het beleid ook afspraken staan over het toevoegen van bedden.

Woontoren
KAFRA komt voort uit OTTO Work Force, het grootste uitzendbureau voor arbeidsmigranten in Nederland. Naast de locatie in Sevenum heeft het onder meer ook een woontoren voor arbeidsmigranten in Venray.

Lees ook: Arbeidsmigranten in woontoren: huisvesting zoals het moet

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen