Overslaan en naar de inhoud gaan

Migranten moeten kazerne in Weert verlaten

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 13:55

De arbeidsmigranten die in de Van Horne Kazerne in Weert wonen, moeten daar weg. Daarvoor moet de gemeente Weert ze wel de tijd geven. Dat heeft de rechter besloten.

Sinds begin 2018 wonen er steeds zo'n 65 arbeidsmigranten in de kazerne. Dat mag niet volgens het bestemmingsplan, maar de gemeente gedoogde de situatie tijdelijk.

Twee maanden
Eind 2018 zou er namelijk een vergunning worden aangevraagd voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Zover kwam het uiteindelijk niet. Vervolgens kwamen er verschillende klachten en handhavingsverzoeken van omwonenden, waarop de gemeente besloot dat huisvesting in de kazerne niet is toegestaan. De huurder en verhuurder kregen twee maanden de tijd om de kazerne te ontruimen.

Dat is niet genoeg, vindt de rechter. "De gemeente mag van de huurder en verhuurder eisen dat zij de voormalige kazerne ontruimen, maar moet hen wel genoeg tijd geven om andere onderkomens voor de arbeidsmigranten te vinden."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts