Overslaan en naar de inhoud gaan

Migranten moeten kazerne in Weert verlaten

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 13:55

De arbeidsmigranten die in de Van Horne Kazerne in Weert wonen, moeten daar weg. Daarvoor moet de gemeente Weert ze wel de tijd geven. Dat heeft de rechter besloten.

Sinds begin 2018 wonen er steeds zo'n 65 arbeidsmigranten in de kazerne. Dat mag niet volgens het bestemmingsplan, maar de gemeente gedoogde de situatie tijdelijk.

Twee maanden
Eind 2018 zou er namelijk een vergunning worden aangevraagd voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Zover kwam het uiteindelijk niet. Vervolgens kwamen er verschillende klachten en handhavingsverzoeken van omwonenden, waarop de gemeente besloot dat huisvesting in de kazerne niet is toegestaan. De huurder en verhuurder kregen twee maanden de tijd om de kazerne te ontruimen.

Dat is niet genoeg, vindt de rechter. "De gemeente mag van de huurder en verhuurder eisen dat zij de voormalige kazerne ontruimen, maar moet hen wel genoeg tijd geven om andere onderkomens voor de arbeidsmigranten te vinden."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen