Overslaan en naar de inhoud gaan

Middenvelder terug naar Nederland na Duits avontuur

Geplaatst opdinsdag 30 januari 2018 - 16:15

Middenvelder Michaël Maria (22) keert bij FC Twente terug op de Nederlandse velden, na een jarenlang avontuur in Duitsland.

De twintiger uit Kerkrade komt over van FC Erzgebirge Aue, waar hij dit seizoen amper aan de bak kwam.

Twee wedstrijden
In Oost-Duitsland kwam hij dit seizoen slechts tot twee wedstrijden. Zijn laatste officiële minuten dateren alweer van 13 augustus, toen hij als invaller binnen de lijnen kwam in het bekerduel tegen Wehen Wiesbaden. Vier dagen voor die partij mocht hij een kwartier invallen in de competitiewedstrijd tegen 1.FC Heidenheim.

Jeugd bij PSV
Maria doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV, maar wist de stap naar het eerste elftal niet te maken. In de A-jeugd verkaste hij nog van PSV naar Vitesse, maar ook daar kwam hij niet verder dan de jeugdrangen. Begin 2014 stapte hij over naar de Duitse tweededivisionist VfL Bochum, waar Gertjan Verbeek op dat moment trainer was. Twee jaar later maakte hij onder Verbeek zijn debuut als profvoetballer.

Bergafwaarts
Hoewel hij de laatste negen wedstrijden in de 2. Bundesliga in actie kwam namens Bochum, verlengde de club zijn aflopende contract niet aan het einde van het seizoen. Na maanden naar een nieuwe club te hebben gezocht, vond hij onderdak in de 3. Bundesliga, bij SG Sonnenhof Großaspach. Dat uitstapje leverde hem nog een transfer naar FC Erzgebirge Aue, maar dat werd dus geen succes.

Bekend gezicht
Bij FC Twente krijgt hij wederom met trainer Verbeek te maken. Maria heeft een contract tot het einde van dit seizoen getekend. Als hij bevalt in Enschede, heeft de club de optie om dat contract met een jaar te verlengen. "Ik verheug me erop om weer met Gertjan Verbeek te mogen werken, ik hou van zijn directheid", zegt de middenvelder op de website van zijn nieuwe club.

International
Maria is overigens elfvoudig international van Curaçao. Met dat land won hij afgelopen zomer de Caribbean Cup. Ook kwam hij in actie tijdens WK-kwalificatiewedstrijden en speelde hij drie partijen tijdens de Gold Cup. De Kerkradenaar wordt door FC Twente gehaald voor de linksbackpositie, maar is van nature een middenvelder. Hij speelde ook vaker als linksbuiten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen