Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Middenstand profiteert ook van kunstbeurs TEFAF

Geplaatst opdonderdag 14 maart 2019 - 20:18

Een extra kilo kaviaar, gasten die van A naar B worden gebracht en een prestigieuze schoenmaker die exclusief naar Maastricht komt. Kortom, allerlei ondernemers profiteren van kunstbeurs TEFAF en doen er alles aan om een graantje mee te pikken.

Want zowel galerijhouders als bezoekers gaan ook naar de binnenstad van Maastricht. Zo slenteren ze door de Stokstraat en gaan ze een hapje eten.

Meer omzet
Kiki Niesten van de gelijknamige damesmodezaak schat dat ze deze week 250 tot 300 procent meer omzet draait dan normaal. Ze heeft haar etalage aangepast aan de kunstbeurs. "Want mode en kunst gaan prima samen."

Even verderop ligt Shoes & Shirts. De zaak bestaat net een jaar langer dan de beurs. Eigenaar Jules van den Eerdwegh ziet elk jaar vaste klanten terugkeren. "Zelfs mensen die in Londen wonen en daar veel meer aanbod hebben dan hier." Volgende week zaterdag heeft de eigenaar een exclusieve schoenmaker van Crockett & Jones weten te strikken. "Uiteraard voor iedereen, maar wel in het kader van TEFAF."

Video: L1

Waar modezaken, juweliers en taxichauffeurs extra uren draaien, zitten ook de hotels en restaurants vol.

Speciaal menu
Kok Jeroen Raes van restaurant Rozemarijn toont wat extra kaviaar. "Nagenoeg alles zit vol, vergelijkbaar met de feestdagen, al hebben we nu een speciaal TEFAF-menu." Ook bij Tout à Fait is alles gereserveerd. De Michelinster, die chef-kok Bart Ausems ooit binnensleepte, komt nu erg van pas. "Maar daar komen de mensen niet voor, ze komen omdat ze hier soms al jaren achtereen komen. Ze willen snel en goed eten en door de jaren heen weet je ook wel wat de extra wensen van de klanten zijn", verklaart de eigenaar.

Video: L1

Vaste standhouders
Ook het Kruisherenhotel in de binnenstad ziet sommige vaste standhouders al 30 jaar komen. "Ze reserveren meteen voor het jaar erna. Uiteraard is het in deze week duurder, maar daar krijg je ook iets voor terug. Zo halen we de gasten op in Amsterdam, Düsseldorf of vliegveld Beek en is er ook een vaste pendeldienst met de TEFAF", vertelt hotelmanager Floris Kemper.

Video: L1

Detailhandel
Het is dus vooral het duurdere segment dat de vruchten plukt van de kunstbeurs, al zal de detailhandel het ook merken. Een van de bezoekers bekent eerlijk: "Vorig jaar was ik mijn koffer vergeten, toen moest ik nieuw ondergoed en dergelijke kopen. Ben ik maar even naar de Hema gegaan. Maar niet verder vertellen hoor", aldus een van de vele tienduizenden bezoekers deze week, die nog een veelvoud aan euro's in Zuid-Limburg achter zullen laten.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen