Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Middenstand profiteert ook van kunstbeurs TEFAF

Geplaatst opdonderdag 14 maart 2019 - 20:18

Een extra kilo kaviaar, gasten die van A naar B worden gebracht en een prestigieuze schoenmaker die exclusief naar Maastricht komt. Kortom, allerlei ondernemers profiteren van kunstbeurs TEFAF en doen er alles aan om een graantje mee te pikken.

Want zowel galerijhouders als bezoekers gaan ook naar de binnenstad van Maastricht. Zo slenteren ze door de Stokstraat en gaan ze een hapje eten.

Meer omzet
Kiki Niesten van de gelijknamige damesmodezaak schat dat ze deze week 250 tot 300 procent meer omzet draait dan normaal. Ze heeft haar etalage aangepast aan de kunstbeurs. "Want mode en kunst gaan prima samen."

Even verderop ligt Shoes & Shirts. De zaak bestaat net een jaar langer dan de beurs. Eigenaar Jules van den Eerdwegh ziet elk jaar vaste klanten terugkeren. "Zelfs mensen die in Londen wonen en daar veel meer aanbod hebben dan hier." Volgende week zaterdag heeft de eigenaar een exclusieve schoenmaker van Crockett & Jones weten te strikken. "Uiteraard voor iedereen, maar wel in het kader van TEFAF."

Video: L1

Waar modezaken, juweliers en taxichauffeurs extra uren draaien, zitten ook de hotels en restaurants vol.

Speciaal menu
Kok Jeroen Raes van restaurant Rozemarijn toont wat extra kaviaar. "Nagenoeg alles zit vol, vergelijkbaar met de feestdagen, al hebben we nu een speciaal TEFAF-menu." Ook bij Tout à Fait is alles gereserveerd. De Michelinster, die chef-kok Bart Ausems ooit binnensleepte, komt nu erg van pas. "Maar daar komen de mensen niet voor, ze komen omdat ze hier soms al jaren achtereen komen. Ze willen snel en goed eten en door de jaren heen weet je ook wel wat de extra wensen van de klanten zijn", verklaart de eigenaar.

Video: L1

Vaste standhouders
Ook het Kruisherenhotel in de binnenstad ziet sommige vaste standhouders al 30 jaar komen. "Ze reserveren meteen voor het jaar erna. Uiteraard is het in deze week duurder, maar daar krijg je ook iets voor terug. Zo halen we de gasten op in Amsterdam, Düsseldorf of vliegveld Beek en is er ook een vaste pendeldienst met de TEFAF", vertelt hotelmanager Floris Kemper.

Video: L1

Detailhandel
Het is dus vooral het duurdere segment dat de vruchten plukt van de kunstbeurs, al zal de detailhandel het ook merken. Een van de bezoekers bekent eerlijk: "Vorig jaar was ik mijn koffer vergeten, toen moest ik nieuw ondergoed en dergelijke kopen. Ben ik maar even naar de Hema gegaan. Maar niet verder vertellen hoor", aldus een van de vele tienduizenden bezoekers deze week, die nog een veelvoud aan euro's in Zuid-Limburg achter zullen laten.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen