Overslaan en naar de inhoud gaan

Midden-Limburg wil verwachte werkloosheid stap voor zijn

Geplaatst opzaterdag 13 juni 2020 - 8:00

Vooruitlopend op een verwachte stijging van de werkloosheid, steken de Midden-Limburgse gemeenten nu al de koppen bij elkaar om werkzoekenden zo snel mogelijk weer op de arbeidsmarkt te krijgen.

Dat veel mensen waarschijnlijk zonder werk komen te zitten, is het gevolg van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Door de overheidsmaatregelen heeft de economie een tijd zo goed als stil gestaan en hebben veel bedrijven aanspraak gemaakt op financiële noodsteun die de regering beschikbaar heeft gesteld.

Vraag en aanbod
Roermond, Weert, Echt-Susteren, Nederweert, Roerdalen, Leudal en Maasgouw hebben een taskforce opgezet met het UWV, onderwijsinstellingen, werkgevers- en werknemersorganisaties om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op elkaar af te stemmen. Ook het Noord-Brabantse Cranendonck doet mee aan het initiatief.

Ondersteunen
"We willen mensen die door de crisis zonder werk zitten én anderzijds werkgevers in moeilijkheden ondersteunen", zegt Marianne Smitsmans, wethouder sociale zaken van de gemeente Roermond over de gezamenlijke post-corona aanpak.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen