Overslaan en naar de inhoud gaan

Midden-Limburg wil verwachte werkloosheid stap voor zijn

Geplaatst opzaterdag 13 juni 2020 - 8:00

Vooruitlopend op een verwachte stijging van de werkloosheid, steken de Midden-Limburgse gemeenten nu al de koppen bij elkaar om werkzoekenden zo snel mogelijk weer op de arbeidsmarkt te krijgen.

Dat veel mensen waarschijnlijk zonder werk komen te zitten, is het gevolg van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Door de overheidsmaatregelen heeft de economie een tijd zo goed als stil gestaan en hebben veel bedrijven aanspraak gemaakt op financiële noodsteun die de regering beschikbaar heeft gesteld.

Vraag en aanbod
Roermond, Weert, Echt-Susteren, Nederweert, Roerdalen, Leudal en Maasgouw hebben een taskforce opgezet met het UWV, onderwijsinstellingen, werkgevers- en werknemersorganisaties om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op elkaar af te stemmen. Ook het Noord-Brabantse Cranendonck doet mee aan het initiatief.

Ondersteunen
"We willen mensen die door de crisis zonder werk zitten én anderzijds werkgevers in moeilijkheden ondersteunen", zegt Marianne Smitsmans, wethouder sociale zaken van de gemeente Roermond over de gezamenlijke post-corona aanpak.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen