Overslaan en naar de inhoud gaan

Midden-Limburg en België door in Dames Schuttersfeest

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 11:14

Twaalf schutterijen en zestien drietallen zitten nog in de race om de overwinning van het LDS, Limburgs Dames Schuttersfeest.

De schietwedstrijd die zondag begon in Asenray wordt zaterdag vervolgd. Vooral Belgisch Limburg is nog goed vertegenwoordigd met zeven schutterijen en elf drietallen.

Midden-Limburg
In de 27 jaar dat het
LDS bestaat won al 16 keer een Belgische schutterij. Uit Nederlands Limburg zijn nog alleen schutterijen uit Midden-Limburg in de strijd. Op het LDS doen vrouwen in drietallen aan de schietwedstrijd mee en mag een schutterij meerdere drietallen afvaardigen.

Het LDS begon in 1992 als reactie op het verbod voor vrouwen om mee te doen aan de schietwedstrijd op het OLS, het Oud Limburgs Schuttersfeest. Die regel is in 2001 geschrapt.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen