Overslaan en naar de inhoud gaan

Middeleeuwse superster reisde door Zuid-Limburg

Geplaatst opzaterdag 21 augustus 2021 - 22:24

In de Duitse stad Aken is een tentoonstelling te zien over de legendarische reis die kunstschilder en tekenaar Albrecht Dürer vijfhonderd jaar geleden maakte door de Lage Landen. Hij reisde door Limburg en verbleef in Maastricht (Triche), Sittard (Zitta) en Gulpen.

Het Suermondt-Ludwig-Museum toont aan de hand van een reisjournaal en een intiem schetsboek de reis die Albrecht Dürer maakte door de Nederlanden.

Stuivers
In het reisjournaal lezen we dat hij tijdens de reis van zijn woonplaats Neurenberg naar Antwerpen in Maastricht verbleef en er 10 stuivers uitgaf.

Sterrenstatus
Dürer (1471-1528) genoot al een paar decennia een sterrenstatus toen hij in 1520 en 1521 door de Nederlanden reisde. Ook na zijn dood bleef het werk van Dürer geliefd zo blijkt op de tentoonstelling. In Aken zijn zo'n 90 tekeningen en schilderijen van de kunstenaar te zien naast bladzijdes uit zijn reisdagboek.

Katharina
Foto: Raffaello Bencini

De tentoonstelling 'Dürer was hier' is nog t/m 24 oktober 2021 te zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen