Overslaan en naar de inhoud gaan

Middeleeuwse resten gevonden bij sloop oude sporthal

Geplaatst opzaterdag 6 maart 2021 - 10:15

Archeologen hebben in het centrum van Nederweert sporen uit de middeleeuwen gevonden.

Een team van archeologen van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft afgelopen week onderzoek gedaan.

Boeren
De archeologen hebben enkele kavelsloten en kuilen onderzocht, die mogelijk duiden op boerderijen die hier vroeger hebben gestaan. Daarnaast zijn er ijzerresten gevonden. Daaruit kan mogelijk worden geconcludeerd dat er in middeleeuwen ijzer werd bewerkt in de buurt. Volgens de archeologen gaat het om resten uit de volle en late middeleeuwen (1000 tot 1500).

Supermarkt
Nu het archeologisch onderzoek is afgerond, kan de voormalige sporthal verder worden gesloopt. Het is de bedoeling dat hier uiteindelijk een nieuwe supermarkt wordt gebouwd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen