Overslaan en naar de inhoud gaan

Middelbare scholen in Weert verrassen met groei

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2015 - 7:58

Bij de drie scholen voor voortgezet onderwijs in Weert hebben zich, tegen alle verwachtingen in, voor komend schooljaar méér leerlingen aangemeld dan afgelopen jaar.

Het gaat om vmbo Het Kwadrant, scholengemeenschap Philips van Horne en vwo Het College.

Prognose
Volgens de prognoses van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) zouden de drie Weerter scholen komend jaar krimpen met honderd leerlingen. LVO baseert zich daarbij op de uitstroom bij de Weerter basisscholen.

Terwijl de laatste aanmeldingen voor komend jaar nog binnendruppelen, is er inmiddels bij de drie scholen samen een plus van zestig tot zeventig leerlingen ten opzichte van het lopend schooljaar. In totaal hebben de drie scholen nu 3500 leerlingen.

Brabant
Volgens Jeffreye Vossen, directeur van Het College, heeft Weert ook een aantal voordelen: een gymnasium, tweetalig onderwijs, een zesjarige techniekopleiding en topsportscholen. "Verder merken we dat er steeds meer aanmeldingen uit Brabant krijgen, tot uit Heeze toe."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Weerter scholen goed bij rekentoets
Meeste zoekgeraakte Engels-toetsen terecht
Nieuw examendrama: PostNL raakt Engels-toetsen kwijt
Limburgse school levert op een na beste rekenaars
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen