Overslaan en naar de inhoud gaan

Middelbare scholen in Weert verrassen met groei

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2015 - 7:58

Bij de drie scholen voor voortgezet onderwijs in Weert hebben zich, tegen alle verwachtingen in, voor komend schooljaar méér leerlingen aangemeld dan afgelopen jaar.

Het gaat om vmbo Het Kwadrant, scholengemeenschap Philips van Horne en vwo Het College.

Prognose
Volgens de prognoses van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) zouden de drie Weerter scholen komend jaar krimpen met honderd leerlingen. LVO baseert zich daarbij op de uitstroom bij de Weerter basisscholen.

Terwijl de laatste aanmeldingen voor komend jaar nog binnendruppelen, is er inmiddels bij de drie scholen samen een plus van zestig tot zeventig leerlingen ten opzichte van het lopend schooljaar. In totaal hebben de drie scholen nu 3500 leerlingen.

Brabant
Volgens Jeffreye Vossen, directeur van Het College, heeft Weert ook een aantal voordelen: een gymnasium, tweetalig onderwijs, een zesjarige techniekopleiding en topsportscholen. "Verder merken we dat er steeds meer aanmeldingen uit Brabant krijgen, tot uit Heeze toe."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weerter scholen goed bij rekentoets
Meeste zoekgeraakte Engels-toetsen terecht
Nieuw examendrama: PostNL raakt Engels-toetsen kwijt
Limburgse school levert op een na beste rekenaars
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen