Brunssum wil onderwijs redden met koop Romboutscollege

Om te voorkomen dat er in Brunssum straks geen middelbaar onderwijs meer gegeven wordt, neemt de gemeente het Romboutscollege over van scholenkoepel LVO.

Parkeeroverlast door bezorgouders bij Eijkhagencollege

Bij basisscholen is het al jaren schering en inslag dat afhaal- en brengouders een verkeerschaos veroorzaken, maar ook de middelbare scholieren van het Eijkhagencollege in Landgraaf reizen tegenwoordig massaal per oudertaxi naar school.

Kamer wil excuses Postema na examendebacle

Schoolbestuurder André Postema moet excuses aanbieden voor zijn aandeel in het examendebacle van afgelopen zomer.

Scholenkoepel LVO zet twee directeuren aan de kant

Scholenkoepel LVO in Maastricht heeft per direct twee directeuren op non-actief gesteld.

Limburgse scholieren van start met nieuwe ckv-les

Leerlingen van drie Limburgse middelbare scholen zijn van start gegaan met een nieuwe lesmethode voor het vak cultuur kunstzinnige vorming (ckv).

Eindexamens
Spannende dag voor veel Limburgse eindexamenkandidaten

Het is woensdag een zeer spannende dag voor veel Limburgse scholieren. Ze krijgen te horen of ze voor hun eindexamen zijn geslaagd of niet.

Middelbare school Weert aast op Belgische kinderen

Middelbare scholen in Weert probeert sinds kort Belgische leerlingen uit de grensstreek aan te trekken.

Weerter scholen goed bij rekentoets

Middelbare scholen in Noord- en Midden-Limburg scoren hoger dan Zuid-Limburgse als het gaat om de rekentoets. De vwo'ers van Het College in Weert behaalden zelfs het hoogste gemiddelde cijfer van Nederland: 8,3.

Seks en chocola, de eindexamens beginnen maandag

De eindexamens gaan maandag van start. Een spannende periode voor de eindexamenkandidaten staat op het punt van beginnen.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!