Verzet tegen 'doorgeslagen toetscultuur' middelbare scholen

Middelbare scholen willen dat er minder toetsmomenten komen.

Opnieuw problemen met toetsen examenkandidaten

Opnieuw hebben zich in Limburg problemen voorgedaan met toetsen in het examenjaar op een middelbare school.

Brunssum wil onderwijs redden met koop Romboutscollege

Om te voorkomen dat er in Brunssum straks geen middelbaar onderwijs meer gegeven wordt, neemt de gemeente het Romboutscollege over van scholenkoepel LVO.

Parkeeroverlast door bezorgouders bij Eijkhagencollege

Bij basisscholen is het al jaren schering en inslag dat afhaal- en brengouders een verkeerschaos veroorzaken, maar ook de middelbare scholieren van het Eijkhagencollege in Landgraaf reizen tegenwoordig massaal per oudertaxi naar school.

Kamer wil excuses Postema na examendebacle

Schoolbestuurder André Postema moet excuses aanbieden voor zijn aandeel in het examendebacle van afgelopen zomer.

Scholenkoepel LVO zet twee directeuren aan de kant

Scholenkoepel LVO in Maastricht heeft per direct twee directeuren op non-actief gesteld.

Limburgse scholieren van start met nieuwe ckv-les

Leerlingen van drie Limburgse middelbare scholen zijn van start gegaan met een nieuwe lesmethode voor het vak cultuur kunstzinnige vorming (ckv).

Eindexamens
Spannende dag voor veel Limburgse eindexamenkandidaten

Het is woensdag een zeer spannende dag voor veel Limburgse scholieren. Ze krijgen te horen of ze voor hun eindexamen zijn geslaagd of niet.

Middelbare school Weert aast op Belgische kinderen

Middelbare scholen in Weert probeert sinds kort Belgische leerlingen uit de grensstreek aan te trekken.

Weerter scholen goed bij rekentoets

Middelbare scholen in Noord- en Midden-Limburg scoren hoger dan Zuid-Limburgse als het gaat om de rekentoets. De vwo'ers van Het College in Weert behaalden zelfs het hoogste gemiddelde cijfer van Nederland: 8,3.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!