Overslaan en naar de inhoud gaan

'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 15:57

Servais Tielman neemt deze zomer tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht over. Lang kan hij waarschijnlijk niet genieten van de sterren.

"We gaan er vanuit dat die sterren komen te vervallen", zegt Tielman in gesprek met Misset Horeca.

Overname
Tielman bestierde in het verleden sterrenzaak Cucina del Mundo in Heerlen. Deze zomer neemt hij het befaamde restaurant langs de Maas in Maastricht over van Hans van Wolde. Dit omdat laatstgenoemde in 2020 een nog exclusiever restaurant gaat openen in een boerderij in Reijmerstok.

Lees ook: Sterrenrestaurant Beluga Maastricht verkocht

Gids
Beluga heeft nu nog twee sterren. Tielman en zijn team gaan natuurlijk proberen deze te behouden. "Het blijft natuurlijk gissen, maar ik gok dat de Michelinsterren volgend jaar komen te vervallen", zegt hij tegen het horecavakblad. "Dit omdat de gids in dezelfde maand naar de drukker gaat als dat onze officiële opening in september staat gepland."

Uitdaging
Mocht de zaak de sterren moeten inleveren, hoopt Tielman een jaar daarna weer één ster terug te hebben gekookt. "Dat zien we als een uitdaging."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen