Overslaan en naar de inhoud gaan

'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 15:57

Servais Tielman neemt deze zomer tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht over. Lang kan hij waarschijnlijk niet genieten van de sterren.

"We gaan er vanuit dat die sterren komen te vervallen", zegt Tielman in gesprek met Misset Horeca.

Overname
Tielman bestierde in het verleden sterrenzaak Cucina del Mundo in Heerlen. Deze zomer neemt hij het befaamde restaurant langs de Maas in Maastricht over van Hans van Wolde. Dit omdat laatstgenoemde in 2020 een nog exclusiever restaurant gaat openen in een boerderij in Reijmerstok.

Lees ook: Sterrenrestaurant Beluga Maastricht verkocht

Gids
Beluga heeft nu nog twee sterren. Tielman en zijn team gaan natuurlijk proberen deze te behouden. "Het blijft natuurlijk gissen, maar ik gok dat de Michelinsterren volgend jaar komen te vervallen", zegt hij tegen het horecavakblad. "Dit omdat de gids in dezelfde maand naar de drukker gaat als dat onze officiële opening in september staat gepland."

Uitdaging
Mocht de zaak de sterren moeten inleveren, hoopt Tielman een jaar daarna weer één ster terug te hebben gekookt. "Dat zien we als een uitdaging."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen