Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 15:57

Servais Tielman neemt deze zomer tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht over. Lang kan hij waarschijnlijk niet genieten van de sterren.

"We gaan er vanuit dat die sterren komen te vervallen", zegt Tielman in gesprek met Misset Horeca.

Overname
Tielman bestierde in het verleden sterrenzaak Cucina del Mundo in Heerlen. Deze zomer neemt hij het befaamde restaurant langs de Maas in Maastricht over van Hans van Wolde. Dit omdat laatstgenoemde in 2020 een nog exclusiever restaurant gaat openen in een boerderij in Reijmerstok.

Lees ook: Sterrenrestaurant Beluga Maastricht verkocht

Gids
Beluga heeft nu nog twee sterren. Tielman en zijn team gaan natuurlijk proberen deze te behouden. "Het blijft natuurlijk gissen, maar ik gok dat de Michelinsterren volgend jaar komen te vervallen", zegt hij tegen het horecavakblad. "Dit omdat de gids in dezelfde maand naar de drukker gaat als dat onze officiële opening in september staat gepland."

Uitdaging
Mocht de zaak de sterren moeten inleveren, hoopt Tielman een jaar daarna weer één ster terug te hebben gekookt. "Dat zien we als een uitdaging."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen