Overslaan en naar de inhoud gaan

'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 15:57

Servais Tielman neemt deze zomer tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht over. Lang kan hij waarschijnlijk niet genieten van de sterren.

"We gaan er vanuit dat die sterren komen te vervallen", zegt Tielman in gesprek met Misset Horeca.

Overname
Tielman bestierde in het verleden sterrenzaak Cucina del Mundo in Heerlen. Deze zomer neemt hij het befaamde restaurant langs de Maas in Maastricht over van Hans van Wolde. Dit omdat laatstgenoemde in 2020 een nog exclusiever restaurant gaat openen in een boerderij in Reijmerstok.

Lees ook: Sterrenrestaurant Beluga Maastricht verkocht

Gids
Beluga heeft nu nog twee sterren. Tielman en zijn team gaan natuurlijk proberen deze te behouden. "Het blijft natuurlijk gissen, maar ik gok dat de Michelinsterren volgend jaar komen te vervallen", zegt hij tegen het horecavakblad. "Dit omdat de gids in dezelfde maand naar de drukker gaat als dat onze officiële opening in september staat gepland."

Uitdaging
Mocht de zaak de sterren moeten inleveren, hoopt Tielman een jaar daarna weer één ster terug te hebben gekookt. "Dat zien we als een uitdaging."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen