Overslaan en naar de inhoud gaan

Michelinster geen verrassing voor vader van Beluga-chef

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 22:02

Ger Tielman is niet verbaasd dat zijn zoon Servais met Beluga Loves You maandag een Michelinster in de wacht heeft gesleept. "Ik denk dat er op termijn wel drie sterren in zitten."

Het Maastrichtse restaurant Beluga had voor het verkocht werd twee Michelinsterren. Maar nieuwe eigenaar Servais Tielman moet de sterren opnieuw zien te verdienen. De eerste is nu binnen.

Zien aankomen
Beluga Loves You is een van de acht restaurants die voor het eerst een Michelinster binnen wist te halen. "Ik had het een klein beetje zien aankomen, maar de wegen van Michelin zijn vaak ondoorgrondelijk en soms onbegrijpelijk", vertelt trotse vader Ger Tielman.

Video: L1

Eredivisieteam
Tielman senior heeft vertrouwen in de kookkunst en kooktechnieken van zijn zoon Servais. "En zijn team dat hij de afgelopen drie maanden om zich heen heeft verzameld. Hier speelt een eredivisieteam, zowel in de keuken als in de bediening."

Lees ook: Drie Limburgse restaurants grijpen eerste Michelinster

Behalve de zaak van Tielman hebben ook restaurant Marrees in Weert van Jan Marrees en het Maastrichtse restaurant Rantrée van chef-kok Ralph Hermans een ster weten te veroveren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen