Overslaan en naar de inhoud gaan

Michelinster geen verrassing voor vader van Beluga-chef

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 22:02

Ger Tielman is niet verbaasd dat zijn zoon Servais met Beluga Loves You maandag een Michelinster in de wacht heeft gesleept. "Ik denk dat er op termijn wel drie sterren in zitten."

Het Maastrichtse restaurant Beluga had voor het verkocht werd twee Michelinsterren. Maar nieuwe eigenaar Servais Tielman moet de sterren opnieuw zien te verdienen. De eerste is nu binnen.

Zien aankomen
Beluga Loves You is een van de acht restaurants die voor het eerst een Michelinster binnen wist te halen. "Ik had het een klein beetje zien aankomen, maar de wegen van Michelin zijn vaak ondoorgrondelijk en soms onbegrijpelijk", vertelt trotse vader Ger Tielman.

Video: L1

Eredivisieteam
Tielman senior heeft vertrouwen in de kookkunst en kooktechnieken van zijn zoon Servais. "En zijn team dat hij de afgelopen drie maanden om zich heen heeft verzameld. Hier speelt een eredivisieteam, zowel in de keuken als in de bediening."

Lees ook: Drie Limburgse restaurants grijpen eerste Michelinster

Behalve de zaak van Tielman hebben ook restaurant Marrees in Weert van Jan Marrees en het Maastrichtse restaurant Rantrée van chef-kok Ralph Hermans een ster weten te veroveren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen