Overslaan en naar de inhoud gaan

Michelinster geen verrassing voor vader van Beluga-chef

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 22:02

Ger Tielman is niet verbaasd dat zijn zoon Servais met Beluga Loves You maandag een Michelinster in de wacht heeft gesleept. "Ik denk dat er op termijn wel drie sterren in zitten."

Het Maastrichtse restaurant Beluga had voor het verkocht werd twee Michelinsterren. Maar nieuwe eigenaar Servais Tielman moet de sterren opnieuw zien te verdienen. De eerste is nu binnen.

Zien aankomen
Beluga Loves You is een van de acht restaurants die voor het eerst een Michelinster binnen wist te halen. "Ik had het een klein beetje zien aankomen, maar de wegen van Michelin zijn vaak ondoorgrondelijk en soms onbegrijpelijk", vertelt trotse vader Ger Tielman.

Video: L1

Eredivisieteam
Tielman senior heeft vertrouwen in de kookkunst en kooktechnieken van zijn zoon Servais. "En zijn team dat hij de afgelopen drie maanden om zich heen heeft verzameld. Hier speelt een eredivisieteam, zowel in de keuken als in de bediening."

Lees ook: Drie Limburgse restaurants grijpen eerste Michelinster

Behalve de zaak van Tielman hebben ook restaurant Marrees in Weert van Jan Marrees en het Maastrichtse restaurant Rantrée van chef-kok Ralph Hermans een ster weten te veroveren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen