Overslaan en naar de inhoud gaan

Michelinster geen verrassing voor vader van Beluga-chef

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 22:02

Ger Tielman is niet verbaasd dat zijn zoon Servais met Beluga Loves You maandag een Michelinster in de wacht heeft gesleept. "Ik denk dat er op termijn wel drie sterren in zitten."

Het Maastrichtse restaurant Beluga had voor het verkocht werd twee Michelinsterren. Maar nieuwe eigenaar Servais Tielman moet de sterren opnieuw zien te verdienen. De eerste is nu binnen.

Zien aankomen
Beluga Loves You is een van de acht restaurants die voor het eerst een Michelinster binnen wist te halen. "Ik had het een klein beetje zien aankomen, maar de wegen van Michelin zijn vaak ondoorgrondelijk en soms onbegrijpelijk", vertelt trotse vader Ger Tielman.

Video: L1

Eredivisieteam
Tielman senior heeft vertrouwen in de kookkunst en kooktechnieken van zijn zoon Servais. "En zijn team dat hij de afgelopen drie maanden om zich heen heeft verzameld. Hier speelt een eredivisieteam, zowel in de keuken als in de bediening."

Lees ook: Drie Limburgse restaurants grijpen eerste Michelinster

Behalve de zaak van Tielman hebben ook restaurant Marrees in Weert van Jan Marrees en het Maastrichtse restaurant Rantrée van chef-kok Ralph Hermans een ster weten te veroveren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen