Overslaan en naar de inhoud gaan

Michel Boerebach weer even terug bij oude club Roda

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 17:05

Voormalig Roda-speler Michel Boerebach bezocht zijn oude club in Kerkrade om zijn nieuwe boek met de titel: 'Hoi papa, de herrijzenis van Michel Boerebach' te promoten.

Boerebach verloor zijn zoontjes in 2003 bij een auto-ongeluk. Het boek gaat over de wederopstanding na die inktzwarte periode, maar ook over zijn beste jaren als voetballer bij Roda. Het boek is geschreven door Eddy van der Ley.

Diligence
Boerebach speelde van 1987 tot 1992 bij de Kerkraadse club. "Mijn beste jaren heb ik bij Roda gehad. Roda heeft een plek in mijn hart." In het boek wordt uitvoerig ingegaan op zijn tijd toen hij in de Europa Cup uitkwam met Roda. Maar ook anekdotes over zijn bezoekjes aan de roemruchte discotheek La Diligence in Heerlen zijn terug te vinden in het boek. "We gingen altijd op vrijdagavond naar de 'Dili', altijd met een man of 10. Daar is een hechte vriendschap ontstaan. Daarom hadden we zo'n goed team."

Video: L1

Verdriet
Boerebach genoot zichtbaar van zijn bezoek aan zijn oude werkgever. In totaal werden er 70 exemplaren verkocht aan fans en belangstellenden. Natuurlijk wordt er ook ingegaan op het plotselinge verlies van zijn zoontjes. "Het slijt wel. Je leert ermee omgaan. Je leert omgaan met al het verdriet en de pijn. Dat kun je niet alleen. Ik heb heel veel steun gehad aan mijn vrienden uit de voetballerij."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen