Overslaan en naar de inhoud gaan

Michel Boerebach weer even terug bij oude club Roda

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 17:05

Voormalig Roda-speler Michel Boerebach bezocht zijn oude club in Kerkrade om zijn nieuwe boek met de titel: 'Hoi papa, de herrijzenis van Michel Boerebach' te promoten.

Boerebach verloor zijn zoontjes in 2003 bij een auto-ongeluk. Het boek gaat over de wederopstanding na die inktzwarte periode, maar ook over zijn beste jaren als voetballer bij Roda. Het boek is geschreven door Eddy van der Ley.

Diligence
Boerebach speelde van 1987 tot 1992 bij de Kerkraadse club. "Mijn beste jaren heb ik bij Roda gehad. Roda heeft een plek in mijn hart." In het boek wordt uitvoerig ingegaan op zijn tijd toen hij in de Europa Cup uitkwam met Roda. Maar ook anekdotes over zijn bezoekjes aan de roemruchte discotheek La Diligence in Heerlen zijn terug te vinden in het boek. "We gingen altijd op vrijdagavond naar de 'Dili', altijd met een man of 10. Daar is een hechte vriendschap ontstaan. Daarom hadden we zo'n goed team."

Video: L1

Verdriet
Boerebach genoot zichtbaar van zijn bezoek aan zijn oude werkgever. In totaal werden er 70 exemplaren verkocht aan fans en belangstellenden. Natuurlijk wordt er ook ingegaan op het plotselinge verlies van zijn zoontjes. "Het slijt wel. Je leert ermee omgaan. Je leert omgaan met al het verdriet en de pijn. Dat kun je niet alleen. Ik heb heel veel steun gehad aan mijn vrienden uit de voetballerij."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen