Overslaan en naar de inhoud gaan

Michael Jackson in puzzel Thorn van 1000 stukjes

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 15:19

Inwoners van Thorn kunnen vanaf zaterdag aan de slag met de eerste legpuzzel van hun stadje.

Tekenaar Maikel Crompvoets kwam met het idee om zijn woonplaats in 1000 puzzelstukjes te maken. Naast de karakteristieke geveltjes, zijn ook de twee harmonieën en de carnavalsvereniging op de kleurrijke plaat terug te vinden.

Therapeutische manier
Crompvoets kwam anderhalf jaar geleden thuis te zitten met een burn-out. Hij wilde niet bij de pakken neerzitten en besloot een tekening te maken van het witte stadje. Maandenlang werkte de grafisch vormgever in zijn eigen tempo aan de beeltenis van Thorn. Voor hem was het een therapeutische manier om zijn burn-out de baas te worden.

Bert en Ernie
Naast de karakteristieke elementen van Thorn zijn ook bekende figuren als Michael Jackson, de King of Pop en Bert en Ernie in de puzzel verwerkt. Ook bekende schilderijen als de Nachtwacht en de Mona Lisa hebben een plek gekregen.

Spaarsysteem
De puzzel wordt in een oplage van 200 stuks gedrukt. Geïnteresseerden kunnen met een spaarsysteem van de Pannenkoekenbakker in Thorn het collector's item bemachtigen. "Het was bedoeld als lokaal product, maar ik heb inmiddels al telefoontjes gehad uit Kessel en Maastricht. In december gaan we bekijken of we een tweede druk gaan doen", vertelt Crompvoets.

Foto: L1

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen