Overslaan en naar de inhoud gaan

Michael Jackson in puzzel Thorn van 1000 stukjes

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 15:19

Inwoners van Thorn kunnen vanaf zaterdag aan de slag met de eerste legpuzzel van hun stadje.

Tekenaar Maikel Crompvoets kwam met het idee om zijn woonplaats in 1000 puzzelstukjes te maken. Naast de karakteristieke geveltjes, zijn ook de twee harmonieën en de carnavalsvereniging op de kleurrijke plaat terug te vinden.

Therapeutische manier
Crompvoets kwam anderhalf jaar geleden thuis te zitten met een burn-out. Hij wilde niet bij de pakken neerzitten en besloot een tekening te maken van het witte stadje. Maandenlang werkte de grafisch vormgever in zijn eigen tempo aan de beeltenis van Thorn. Voor hem was het een therapeutische manier om zijn burn-out de baas te worden.

Bert en Ernie
Naast de karakteristieke elementen van Thorn zijn ook bekende figuren als Michael Jackson, de King of Pop en Bert en Ernie in de puzzel verwerkt. Ook bekende schilderijen als de Nachtwacht en de Mona Lisa hebben een plek gekregen.

Spaarsysteem
De puzzel wordt in een oplage van 200 stuks gedrukt. Geïnteresseerden kunnen met een spaarsysteem van de Pannenkoekenbakker in Thorn het collector's item bemachtigen. "Het was bedoeld als lokaal product, maar ik heb inmiddels al telefoontjes gehad uit Kessel en Maastricht. In december gaan we bekijken of we een tweede druk gaan doen", vertelt Crompvoets.

Foto: L1

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen