Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Michael Jackson in puzzel Thorn van 1000 stukjes

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 15:19

Inwoners van Thorn kunnen vanaf zaterdag aan de slag met de eerste legpuzzel van hun stadje.

Tekenaar Maikel Crompvoets kwam met het idee om zijn woonplaats in 1000 puzzelstukjes te maken. Naast de karakteristieke geveltjes, zijn ook de twee harmonieën en de carnavalsvereniging op de kleurrijke plaat terug te vinden.

Therapeutische manier
Crompvoets kwam anderhalf jaar geleden thuis te zitten met een burn-out. Hij wilde niet bij de pakken neerzitten en besloot een tekening te maken van het witte stadje. Maandenlang werkte de grafisch vormgever in zijn eigen tempo aan de beeltenis van Thorn. Voor hem was het een therapeutische manier om zijn burn-out de baas te worden.

Bert en Ernie
Naast de karakteristieke elementen van Thorn zijn ook bekende figuren als Michael Jackson, de King of Pop en Bert en Ernie in de puzzel verwerkt. Ook bekende schilderijen als de Nachtwacht en de Mona Lisa hebben een plek gekregen.

Spaarsysteem
De puzzel wordt in een oplage van 200 stuks gedrukt. Geïnteresseerden kunnen met een spaarsysteem van de Pannenkoekenbakker in Thorn het collector's item bemachtigen. "Het was bedoeld als lokaal product, maar ik heb inmiddels al telefoontjes gehad uit Kessel en Maastricht. In december gaan we bekijken of we een tweede druk gaan doen", vertelt Crompvoets.

Foto: L1

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen