Overslaan en naar de inhoud gaan

Michael Jackson in puzzel Thorn van 1000 stukjes

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 15:19

Inwoners van Thorn kunnen vanaf zaterdag aan de slag met de eerste legpuzzel van hun stadje.

Tekenaar Maikel Crompvoets kwam met het idee om zijn woonplaats in 1000 puzzelstukjes te maken. Naast de karakteristieke geveltjes, zijn ook de twee harmonieën en de carnavalsvereniging op de kleurrijke plaat terug te vinden.

Therapeutische manier
Crompvoets kwam anderhalf jaar geleden thuis te zitten met een burn-out. Hij wilde niet bij de pakken neerzitten en besloot een tekening te maken van het witte stadje. Maandenlang werkte de grafisch vormgever in zijn eigen tempo aan de beeltenis van Thorn. Voor hem was het een therapeutische manier om zijn burn-out de baas te worden.

Bert en Ernie
Naast de karakteristieke elementen van Thorn zijn ook bekende figuren als Michael Jackson, de King of Pop en Bert en Ernie in de puzzel verwerkt. Ook bekende schilderijen als de Nachtwacht en de Mona Lisa hebben een plek gekregen.

Spaarsysteem
De puzzel wordt in een oplage van 200 stuks gedrukt. Geïnteresseerden kunnen met een spaarsysteem van de Pannenkoekenbakker in Thorn het collector's item bemachtigen. "Het was bedoeld als lokaal product, maar ik heb inmiddels al telefoontjes gehad uit Kessel en Maastricht. In december gaan we bekijken of we een tweede druk gaan doen", vertelt Crompvoets.

Foto: L1

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen