Overslaan en naar de inhoud gaan

Michael Jackson in puzzel Thorn van 1000 stukjes

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 15:19

Inwoners van Thorn kunnen vanaf zaterdag aan de slag met de eerste legpuzzel van hun stadje.

Tekenaar Maikel Crompvoets kwam met het idee om zijn woonplaats in 1000 puzzelstukjes te maken. Naast de karakteristieke geveltjes, zijn ook de twee harmonie├źn en de carnavalsvereniging op de kleurrijke plaat terug te vinden.

Therapeutische manier
Crompvoets kwam anderhalf jaar geleden thuis te zitten met een burn-out. Hij wilde niet bij de pakken neerzitten en besloot een tekening te maken van het witte stadje. Maandenlang werkte de grafisch vormgever in zijn eigen tempo aan de beeltenis van Thorn. Voor hem was het een therapeutische manier om zijn burn-out de baas te worden.

Bert en Ernie
Naast de karakteristieke elementen van Thorn zijn ook bekende figuren als Michael Jackson, de King of Pop en Bert en Ernie in de puzzel verwerkt. Ook bekende schilderijen als de Nachtwacht en de Mona Lisa hebben een plek gekregen.

Spaarsysteem
De puzzel wordt in een oplage van 200 stuks gedrukt. Geïnteresseerden kunnen met een spaarsysteem van de Pannenkoekenbakker in Thorn het collector's item bemachtigen. "Het was bedoeld als lokaal product, maar ik heb inmiddels al telefoontjes gehad uit Kessel en Maastricht. In december gaan we bekijken of we een tweede druk gaan doen", vertelt Crompvoets.

Foto: L1

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen