Overslaan en naar de inhoud gaan

Michael Heemels: 'Ik leefde in sprookjeswereld'

Geplaatst opvrijdag 18 maart 2016 - 10:45

Michael Heemels heeft in een brief aan Provinciale Staten het boetekleed aangetrokken voor 'de puinhopen die hij heeft aangericht'.

Heemels schrijft te hebben geleefd in een 'sprookjeswereld' waarin hij iedereen 'jarenlang voor de gek heeft gehouden'. Ook zijn ouders, zijn vriendin en familieleden wisten niets van zijn overmatig drank- en drugsgebruik, zo blijkt uit de brief.

Verslavingen
Heemels bekostigde zijn verslaving met fractiegelden. Volgens ingewijden is een bedrag tussen de één en twee ton ontvreemd uit de PVV-kas. Volgende week vrijdag moet duidelijk zijn hoe groot de exacte schade is. De ex-fractieleider, die niet aanwezig was bij zijn afscheid als statenlid vrijdagmorgen, geeft in de brief (zie de bijlage onderaan) nogmaals aan de geleden schade snel te zullen vereffenen.

Problemen
In de brief geeft Heemels voor het eerst een inkijkje in zijn ziel. "Ik ben helaas toch niet de vlotte jongen zoals iedereen hem zag: vrolijk, humor, sterke persoonlijkheid, ambitieus. Diep van binnen was ik een mens vol problemen, zorgen en onzekerheid die steeds dieper in het moeras is gezakt." Heemels maakt excuses aan collega-politici, de mensen die op hem hebben gestemd, en alle medewerkers van de provincie.

"Ik besef steeds meer wat ik heb aangericht. En ik schaam me hier diep voor."

Leven veranderen
De voormalig woordvoerder van landelijk PVV-leider Geert Wilders zegt verder zijn leven te willen veranderen. Hij is voor een aantal weken opgenomen in een kliniek en zal daarna via ambulante zorg proberen van zijn verslaving af te komen. "Ik wil en zal het gevecht tegen mijn verslavingen overwinnen. Ook werk ik aan het herstel van mijn fouten, de schade die ik heb aangericht en het terugwinnen van het vertrouwen dat ik heb gebroken."

Lees hier meer nieuwsberichten over de affaire rondom Michael Heemels.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV-fractie doet aangifte tegen Heemels
Michael Heemels fraudeerde tot het eind
Fraudeaffaire Heemels besproken achter gesloten deuren
PVV'er Heemels stal 175.000 euro uit partijkas
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen