Overslaan en naar de inhoud gaan

Mia viert 90ste verjaardag vanaf balkon

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 20:23

Mia Rutten uit Susteren vierde haar 90ste verjaardag woensdag vanaf het balkon.

Vanwege de coronacrisis mag ze geen bezoek ontvangen en kan ze ook geen ommetje maken met haar man.

Verenigde Staten
Haar zoon, speciaal uit de Verenigde Staten afgereisd, probeerde er toch het beste van te maken. Hij organiseerde een kleine serenade, met Mia op het balkon.

Video: L1

Moeite
Het overkomt heel veel mensen in deze tijd. Een verjaardag die niet kan worden gevierd. Vooral oudere mensen hebben er moeite mee. Zeker als je altijd gewend bent geweest naar buiten te gaan.

Gevangen
Zo verhuisde Mia drie weken geleden vanuit Oud-Roosteren naar een aanleunwoning in Susteren. Haar man is nog goed bij, maar Mia is dementerend en snapt niet waarom ze niet naar buiten mag. "Dit is echt erg voor haar. Het voelt voor haar alsof ze gevangen zit. Zeker omdat ze net pas in ingetrokken en meteen niet naar buiten mocht", vertelt haar zoon Maurice Mentens.

Eventjes terug
Maar ook voor de zoon is het een bittere pil. Hij woont in de Verenigde Staten en komt eens in de vijf jaar terug naar Limburg. Dit jaar wilde hij de 90ste verjaardag van zijn moeder vieren, maar hij kan zijn moeder dus niet eens een hand of knuffel geven op haar verjaardag. "Ik snap wel dat we voorzichtig moeten zijn, want als ze het virus krijgt overleeft ze het waarschijnlijk niet. Maar mensen zoals haar worden ook depressief en eenzaam als dit maanden gaat duren", vertelt Maurice, die wat vrienden en muziek heeft geregeld. Het 'Lang zal ze leven' wordt gespeeld en een boeketje bloemen wordt het balkon op gegooid.

Koningin
Mia zelf vindt het geweldig. Ze zwaait vanaf het balkon. "Alsof het de koningin is", zegt haar kleinzoon Dean. Vandaag is ze gelukkig, maar de familie maakt zich toch wel een beetje zorgen om de weken die gaan volgen. Gelukkig is haar man van 89 nog bij haar. Dat helpt. Maar voor de eenzame dagen hebben ze een idee. Dan wordt het filmpje van vandaag aan Mia getoond. En dan voelt ze zich weer net zo gelukkig.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen