Overslaan en naar de inhoud gaan

Mia viert 90ste verjaardag vanaf balkon

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 20:23

Mia Rutten uit Susteren vierde haar 90ste verjaardag woensdag vanaf het balkon.

Vanwege de coronacrisis mag ze geen bezoek ontvangen en kan ze ook geen ommetje maken met haar man.

Verenigde Staten
Haar zoon, speciaal uit de Verenigde Staten afgereisd, probeerde er toch het beste van te maken. Hij organiseerde een kleine serenade, met Mia op het balkon.

Video: L1

Moeite
Het overkomt heel veel mensen in deze tijd. Een verjaardag die niet kan worden gevierd. Vooral oudere mensen hebben er moeite mee. Zeker als je altijd gewend bent geweest naar buiten te gaan.

Gevangen
Zo verhuisde Mia drie weken geleden vanuit Oud-Roosteren naar een aanleunwoning in Susteren. Haar man is nog goed bij, maar Mia is dementerend en snapt niet waarom ze niet naar buiten mag. "Dit is echt erg voor haar. Het voelt voor haar alsof ze gevangen zit. Zeker omdat ze net pas in ingetrokken en meteen niet naar buiten mocht", vertelt haar zoon Maurice Mentens.

Eventjes terug
Maar ook voor de zoon is het een bittere pil. Hij woont in de Verenigde Staten en komt eens in de vijf jaar terug naar Limburg. Dit jaar wilde hij de 90ste verjaardag van zijn moeder vieren, maar hij kan zijn moeder dus niet eens een hand of knuffel geven op haar verjaardag. "Ik snap wel dat we voorzichtig moeten zijn, want als ze het virus krijgt overleeft ze het waarschijnlijk niet. Maar mensen zoals haar worden ook depressief en eenzaam als dit maanden gaat duren", vertelt Maurice, die wat vrienden en muziek heeft geregeld. Het 'Lang zal ze leven' wordt gespeeld en een boeketje bloemen wordt het balkon op gegooid.

Koningin
Mia zelf vindt het geweldig. Ze zwaait vanaf het balkon. "Alsof het de koningin is", zegt haar kleinzoon Dean. Vandaag is ze gelukkig, maar de familie maakt zich toch wel een beetje zorgen om de weken die gaan volgen. Gelukkig is haar man van 89 nog bij haar. Dat helpt. Maar voor de eenzame dagen hebben ze een idee. Dan wordt het filmpje van vandaag aan Mia getoond. En dan voelt ze zich weer net zo gelukkig.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen