Bouw van mfa in Ubachsberg uitgesteld vanwege asbest

De bouw van de multifunctionele accommodatie (mfa) in het Voerendaalse kerkdorp Ubachsberg loopt vertraging op.

Mfa in Maasbree gaat in oktober officieel open

Het Hoës van Bree in Maasbree wordt het eerste weekend van oktober geopend.

MFA Venlo-oost komt op plek van basisschool

De nieuw te bouwen multifunctionele accommodatie (mfa) Op de Berg in Venlo-oost komt definitief op de plek van basisschool Taal & Lent.

Bouw van De Schans in Arcen kan doorgaan

De bouw van de multifunctionele accommodatie (mfa) De Schans in Arcen kan doorgaan. Dat is het gevolg van een uitspraak die de Raad van State woensdag deed.

ontmoetingscentrum mfa gemeenschapshuis
Gemeenschapshuizen in Maastricht staan rood

Van de 17 onderzochte gemeenschapshuizen of multifunctionele accommodaties in Maastricht, staan er 11 in het rood. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente naar de staat van gemeenschapshuizen.

Sloop werkzaamheden Bouw
Sloop van oude gemeentehuis in Maasbree in volle gang

De sloop van een deel van het oude gemeentehuis aan het Kennedyplein in Maasbree is in volle gang.

Provincie ‘redt’ mfa Maasbree

De Provincie heeft dinsdagmorgen 200.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor de bouw van een nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) in Maasbree.

Bewoners van Weert bouwen aan gemeenschapscentrum

In Weert gaan bewoners samen bouwen aan een gemeenschapscentrum. Het gebouw zal vooral als basisschool functioneren.

Partijen eisen bouwstop mfc Arcen

Bond Heemschut, de Nederlandse Tuinenstichting en de Stichting Dorp en Erfgoed Arcen stappen naar de rechter om de werkzaamheden aan de multifunctionele accommodatie De Schans in Arcen stil te leggen.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app