Bouw van mfa in Ubachsberg uitgesteld vanwege asbest

De bouw van de multifunctionele accommodatie (mfa) in het Voerendaalse kerkdorp Ubachsberg loopt vertraging op.

Mfa in Maasbree gaat in oktober officieel open

Het Hoës van Bree in Maasbree wordt het eerste weekend van oktober geopend.

MFA Venlo-oost komt op plek van basisschool

De nieuw te bouwen multifunctionele accommodatie (mfa) Op de Berg in Venlo-oost komt definitief op de plek van basisschool Taal & Lent.

Bouw van De Schans in Arcen kan doorgaan

De bouw van de multifunctionele accommodatie (mfa) De Schans in Arcen kan doorgaan. Dat is het gevolg van een uitspraak die de Raad van State woensdag deed.

ontmoetingscentrum mfa gemeenschapshuis
Gemeenschapshuizen in Maastricht staan rood

Van de 17 onderzochte gemeenschapshuizen of multifunctionele accommodaties in Maastricht, staan er 11 in het rood. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente naar de staat van gemeenschapshuizen.

Sloop werkzaamheden Bouw
Sloop van oude gemeentehuis in Maasbree in volle gang

De sloop van een deel van het oude gemeentehuis aan het Kennedyplein in Maasbree is in volle gang.

Provincie ‘redt’ mfa Maasbree

De Provincie heeft dinsdagmorgen 200.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor de bouw van een nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) in Maasbree.

Bewoners van Weert bouwen aan gemeenschapscentrum

In Weert gaan bewoners samen bouwen aan een gemeenschapscentrum. Het gebouw zal vooral als basisschool functioneren.

Partijen eisen bouwstop mfc Arcen

Bond Heemschut, de Nederlandse Tuinenstichting en de Stichting Dorp en Erfgoed Arcen stappen naar de rechter om de werkzaamheden aan de multifunctionele accommodatie De Schans in Arcen stil te leggen.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden