Overslaan en naar de inhoud gaan

Meyer: 'Trots op onze mensen in Venlo en de rest van Limburg'

Geplaatst opzaterdag 29 september 2018 - 14:30

SP-partijvoorzitter Ron Meyer heeft laten weten trots te zijn op zijn mensen in Venlo en de rest van Limburg. "Die laten zich niet intimideren door de arrogantie van de macht."

Dit laat de Heerlenaar op Twitter weten. Vrijdag ontstond er een crisis in het Limburgs Parlement nadat de SP uit het Limburgs Parlement stapte.

Motie van afkeuring
"Klimaatrechtvaardigheid bereik je niet door grote vervuilers te pamperen èn mensen de rekening door de strot te duwen", zo voegt Meyer nog toe.

Afkeuring
De SP stapte op omdat coalitiepartners PvdA en D66 een motie van afkeuring steunden van oppositiepartij GroenLinks. Die ging over het optreden van SP-gedeputeerde Bob Ruers in het dossier over het omstreden grote windmolenpark in Venlo. Dat zou zwalkend zijn geweest. De SP zag in de steun van PvdA en D66 aan de motie een gebrek aan vertrouwen.

Geschiedenis
PvdA en D66 zijn verrast over het opstappen van de SP uit het provinciebestuur. Ze ontkennen dan ook in alle talen daar op uit te zijn geweest. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat de SP meebestuurde in Limburg.

Lees ook: PvdA en D66 verrast over opstappen SP uit provinciebestuur

CDA, D66, VVD en PvdA gaan samen tot aan de verkiezingen van maart volgend jaar door. Samen zijn ze goed voor 24 van de 47 zetels in het Limburgs Parlement.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen